- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.207
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 454
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Türkiyede Kobe eti var mı?
Sadece Japonya'nın Wagyu bölgesinde üretiliyor, bu özel sığır türünün ülke dışına çıkarılması yasak. O kadar çok taklidi/çakması var ki Japonya'daki Kobe Eti Derneği, her yıl nereye, ne kadar et gönderildiğini internet sitesinden duyuruyor. Listede Türkiye yok.Et neden bu kadar pahalı?
1) "Türkiye'de et pahalı çünkü hammadde yok. Süt ırkı hayvanı et için kullanmışız. Oysa süt ırkı hayvan ayrıdır, et ırkı hayvan ayrıdır." Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Asan, et politikasındaki temel hatanın bu olduğu görüşünde.En kaliteli et hangisi?
Koyunun sırt kısmından çıkan etler, danada olduğu gibi en yüksek kalitedeki etler olmaktadır. Buradan çıkan küşneme ve fileto, oldukça lezzetli yemeklerde tek olarak kullanılmaktadır. Ayrıca buradan pirzola ve beyti de çıkmaktadır. Koyunun but kısmı ise kavurmalar, sulu yemekler, haşlamalar ve kıyma için uygundur.
Türkiye'de en lezzetli et nerede yetişir?
Buna göre Türkiye'nin en iyi eti Biga'da… Murat Emin Eren imzalı yazı Türkiye'nin en prestijli restoranlarına et tedarik eden Emin Arslan tarafından hazırlandı. Dergide Marmara Bölgesi'nden Biga'da Türkiye'nin en lezzetli etinin bulunduğu belirtiliyor.1 kilo Kobe eti kaç TL?
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir kasap dükkanında satılan sığır eti, fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kilosu bin 200 dolar (yaklaşık 10 bin TL) olan et için yurt içi ve yurt dışından birçok talep geliyor.Kobe eti nereden alınır?
Kobe eti, Japonya'nın Kobe şehrinde Hyogo bölgesinde özenle beslenen büyükbaş hayvanlardan elde edilen kırmızı bir et türüdür.
Satış Fiyatları
1 – Antrikot Herkesin en lezzetli kırmızı et çeşidi olarak söylediği Antrikot, tadıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Eşi yağ oranına sahip olmasıyla bilinen antrikot, piştiği zaman harika bir tada sahip oluyor.
Hangi et parçaları Kıymalık için idealdir?
KOL: Kol kısmı parça et olarak haşlamalık ve yemeklik olarak kullanılabilir. Fırında veya ocakta yavaş pişmesiyle iki üç saate kendini bırakmalı. BOŞLUK: Döş bu bölümden çıkar. Kesildiğinde uzun yassı kısım kıymalık için en uygun bölümdür.