- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.140
- Meslek
- Webmaster
Türkiyede rehberlik ne zaman başladı?
Türkiye'de rehberlik çalışmaları Türkiye'de rehberlik çalışmaları 1950'li yıllarda başlamıştır. 1953-54 yılında ilk defa Gazi Eğitim Enstitüsü, Pedagoji ve Özel Eğitim Bölümleri ders programlarına rehberlik dersi konulmuştur. 1955'de Ankara Demirlibahçe ilkokulunda ilk rehberlik merkezi açılmıştır.
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik günü ne zaman?
Dünya PDR Günü, ülkemizde Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği tarafından 2020 yılında tasdiklenmiş ve 30 Eylül tarihi olarak belirlenmiştir.
Türkiyede ilk ram ne zaman kuruldu?
Türkiyede ilk ram ne zaman kuruldu?
Mesleki Alanındaki Gelişmeler Alanda çalışan uzmanların oluşturduğu ilk örgütlenme olan, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği 1989 yılında kurulmuştur.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi ne zaman kuruldu?
Rehberlik ve Araştırma Merkezi ne zaman kuruldu?
1988 yılında 12. Milli Eğitim Şurasında rehberlik hizmetlerine yönlendirme görevi verilmiştir. sağlayarak psikolojik danışma ve rehberlik biliminin ve mesleğinin ülkemizde gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla "Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği" (PDR-DER) kurulmuştur.
Danışmanlar günü ne zaman?
"30 EYLÜL ULUSAL PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR GÜNÜ" – Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı
30 Eylül neden psikolojik danışmanlar günü?
Conversation. mesleki motivasyonlarını sürekli kılmak ve mesleğimizin ülkemiz ve insanlarımız için önemine dikkat çekmek amacıyla yönetim kurulumuzun 01.09.2020 tarih ve 23 Sayılı kararıyla 30 Eylül gününün Ulusal Psikolojik Danışmanlar günü olarak kutlanması kararı alınmıştır.
Türkiyede kaç tane ram var?
Türkiyede kaç tane ram var?
Türkiye'de 81 ilde toplam 220 adet RAM hizmet vermektedir.
Rehberlik ilk olarak nerede ortaya çıkmıştır?
Rehberlik ilk olarak nerede ortaya çıkmıştır?
Bugünkü anlamda rehberlik ve psikolojik danışmanlık kavramı, Türk eğitimine 1950'lerin ilk yıllarında 1947'de Marshall yardımı çerçevesinde başlayan Türk-Amerikan dostluk ilişkileri, eğitim alanında da değişme ve gelişme arzularını kamçılamıştır. Amerika'ya gruplar halinde öğrenciler gönderilmeye başlanmıştır.