haberci
Meraklı Üye

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin Filistin'e sunduğu desteklerle ilgili son gelişmeleri paylaştı. Toplamda 102 ton gıda, hijyen ürünleri, barınma malzemeleri, yakıt, giyim ve ilaç Filistin'e ulaştırıldı.
AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, Filistin Devleti Türkiye Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ve Filistin Devleti Büyükelçiliği Başkatibi Husam Sarhan ile bir araya geldi. Bu görüşme AFAD'ın sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşıldı.
Bugüne kadar Türkiye'den Filistin'e toplam 102 ton yardım malzemesi gönderildi. Bu yardımların içeriği arasında gıda, hijyen ürünleri, barınma malzemeleri, yakıt, giyim ve ilaçlar bulunuyor. Bu insani yardım faaliyetleri, Filistin halkına destek olmayı amaçlıyor.
Türkiye, Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı insani yardımları engelleyen uygulamalara karşı bir hava köprüsü oluşturarak yardımların bölgeye ulaşmasını sağlıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gibi kurumlarla iş birliği yapılarak, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 102 ton yardım malzemesi Filistin'e ulaştırıldı.
AFAD Başkanlığı'nda gerçekleşen görüşmeye AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, AFAD Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhammet Maruf Yaman, Uluslararası İnsani Yardım Daire Başkanı Seyfettin Karabulut ve Gönüllülük ve Sivil Toplumla İlişkiler Daire Başkanı Hüseyin Ceven de katıldı. Bu buluşmada, Filistin'e yönelik devam eden insani yardım faaliyetleri ve yardımların ulaştırılması süreci ele alındı.