Modoratör
Yeni Üye
Turp bağırsakları bozar mı?
* Aşırı tüketilmesi sonucunda barsakları hızlandırıcı etki yaparak ishale sebep olabilir. * Turp yüksek oranda oksalat içerir. Oksalatlar, vücuttan demir ve kalsiyum gibi değerli minerallerin atılmasına yol açar. Yüksek oranda turp tüketimi, mineral kaybına neden olarak yarar yerine zarar getirir.
Çin Turpunun faydaları nedir?
Bunun dışında etkileri şu şekilde sıralanabilir:
- Yaşlanmayı önler.
- Kana verilen oksijeni arttırır.
- C vitamin deposudur.
- Kan basıncını düzenler.
- Bağışıklik sistemini güçlendirir.
- Besin değeri yüksektir; Antioksidan, lif, çinko, potasyum, megnezyum, bakır kalsiyum, demir, manganez, E, A, C, B6 ve K vitaminlerini içerir.
Kara turp bal kac gün kullanılır?
Turpun içine salgıladığı ballı özsuyu bir bardağa boşaltarak, direk içebilir ya da kaşık ile içirebilirsiniz. Tek seferde yaklaşık 3-4 tatlı kaşığı çıkıyor. Aynı turbu 2 sefer kullanabilirsiniz. Hastalığın ve öksürüğün şiddetine göre 7 ile 15 gün arasında kullanılabilir.
Turp metabolizmayı hızlandırır mı?
Turp metabolizmayı hızlandırır mı?
Sakinleştirici özelliğiyle stres altında kalmanızı engeller ve bu sayede stresten bir şeyler yemek zorunda hissetmesiniz. Ayrıca metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmayı sağlamakta turpun faydalarından bir tanesidir.
Öksürük için turp ve bal nasıl yapılır?
Öksürük için turp ve bal nasıl yapılır?
- Turpu güzelce yıkayın ve üst kısmından kesip içerisine geniş bir şekilde oyun.(İçinden çıkan parçaları atmayıp salatada kullanın.)
- Turpun alt kısmına kadar oyup,alttan çok minik bir çizik atın ki,içerisine koyduğunuz bal turp suyu ile özdeşleşip bardağa akabilsin.⠀
Öksürük için ballı turp nasıl yapılır?
Turpu bir bardağın üzerine yerleştirin (içilecek sıvı bardağa akacak) ve oyuğun içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Daha önce kestiğiniz turpun baş kısmıyla oyuğu kapatın ve 12 saat bekletin. Süre sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.