- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.334
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.229
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.751
- Meslek
- Webmaster
Turp cipsi nasıl yapılır?
Dilimlenen turplar bir kap içerisinde tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve turp dilimleri üzerine dizilir. Önceden ısıtılan fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Sağlık dolu turp cipsi servise hazır.
Kereviz cipsi nasıl yapılır?
Kereviz Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kerevizi soyup çok ince ince doğrayın biraz zeytinyağı, pul biber, sarımsak tozu, zencefil, köri, karabiber, kekik, kimyon ve önemlisi biraz soya sosu ekleyip iyice elinizle yoğurun.
- Yağlı kağıdın üzerine dizip 200 derecede kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Fırında pancar cipsi nasıl yapılır?
Fırında pancar cipsi nasıl yapılır?
Pancar Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarı soyup cips rendesi ile doğrayın. İyice kurulayın, yağ spreyi ile zeytin yağı serpiştirin.
- Tuz ekleyip yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında pancarlar kuruyup kızarana kadar fırınlayın.
- Yoğurt, labne peyniri ve pul biberi bir kasede karıştırın.
Havuç cipsi nasıl yapılır?
Havuç cipsi nasıl yapılır?
Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye havuç dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı programda 20 dakika pişirin. Cipslerinizin çıtır çıtır olması için fırının ısısını 120 dereceye düşürerek 10-15 dakika daha pişirin ve ılıdıktan sonra servis edin.
Fırında kereviz kızartması nasıl yapılır?
Fırında Kereviz Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kerevizleri patates gibi dilimleyiniz.
- Karıştırma kabının içine koyup, baharatları ekleyiniz.
- Güzelce karıştırınız.
- Zeytinyağı gezdirip tekrar karıştırınız.
- Kare borcamı yağlayınız.
- Kerevizi içine boşaltınız.
- Fırını alt üst açıp 150 derecede hiç karıştırmadan pişiriniz.
Çıtır Havuç ne?
Özgün aromasıyla dikkat çeken çıtır havuç, tatlı yapımında da kullanılabilir. Havuç çıtır, tek başına tüketilebileceği gibi salatalara da katılabilir. Çıtır çıtır yapısı ve kendine has lezzeti ile öne çıkan havuç, yüksek besin değeri ile bilinir. Ürün, gün içinde besleyici bir atıştırmalık olarak da tercih edilebilir.
Havuç kızartması nasıl yapılır?
Havuç kızartması nasıl yapılır?
Havuçları resimde benim yaptığım gibi doğruyoruz. Tencereye suyu katıyoruz suya çok az tuz ilave ediyoruz kaynadıktan sonra havuçları atıyoruz iki dakika kadar haşlıyoruz. Daha sonra çıkartıyoruz, suyunu iyice süzdükten sonra kızgın yağda üç dakika kadar kızartıyoruz, fazla yağını havlu peçete ile alalım.