- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 959
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Turşu yapıldıktan kaç gün sonra yenir?
Turşu herkesin evinde yapabileceği bir üründür. Turşu yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşır. 15 gün beklenilmesi turşu için yeterlidir. Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.
Sıcak suyla yapılan salatalık turşu kaç günde olur?
Kavanozun kapağını kapattıktan sonra kavanozu hemen ters çevirip, vakumlanmasını sağlayın. 2 saat kadar bu şekilde bekletin. Hazırladığınız sıcak suyla kornişon turşusunu süre sonunda düz çevirin. Güneş almayan serin bir yerde 1 hafta kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Turşu dolapta kaç günde olur?
Turşu dolapta kaç günde olur?
Turşu kaç günde olur? Emek verdiniz ve yoktan var ettiğiniz koca koca kavanozlarda tıkış tepiş, renk renk, değişik tatta turşular kurdunuz. Biraz daha sabır. İki, üç hafta iyi bir turşunun olması için yeterli.
Turşunun sirkesi az olursa ne olur?
Turşunun sirkesi az olursa ne olur?
Zira tuz ya da sirke gerektiğinden çok fazla veya az olursa tuşunun kıvamı ve lezzetini tutturmak mümkün olmaz. Fazla sirke ve tuz içindeki sebzelerin erimesine, yumuşamasına neden olurken, az sirke ve tuz malzemelerin çok sert ve lezzetsiz olmasına neden olur.
Sıcak sulu turşu kaç günde olur?
2 hafta içinde Kaynar (Sıcak) Su İle Karışık Turşumuz yenmeye hazır. Arzu ederseniz serin bir yerde kış için uzun süre muhafaza edebilirsiniz..
Çabuk olan turşu nasıl yapılır?
Çabuk Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeler hariç tüm malzemeleri küçük bir tencerenin içerisine alın.
- Kaynayan malzemeleri ocaktan alın ve kenara koyun.
- Sebzeleri güzelce yıkayıp doğrayın.
- Hafif haşlanan sebzeleri kevgir yardımıyla süzdürüp bir kabın içerisine alın.
- Sebzeler soyunca kavanoza aktarın.
Turşu neden yumuşak olur?
Turşu neden yumuşak olur?
Turşu hazırlanırken yapılan hatalara değinen Güreler, şu bilgileri aktardı: "En çok yapılan iki hatadan biri, kaya tuzunu az koymak. Kaya tuzunu az koyduğumuz için turşu her zaman yumuşak oluyor.
Ev yapımı turşu ne kadar dayanır?
Ev yapımı turşu ne kadar dayanır?
Turşu, ağzı açılmadığı sürece, hava almadığı sürece 70-80-100 seneye kadar gidebiliyor" dedi. Bütün meyve ve sebzelerden turşu yapılabildiğini söyleyen Korun, "Mükemmel de oluyor. Turşu, biber, salata, lahanadan ibaret bir yiyecek değil.