Son Konular

Tuz dokunce sudan bir sey cikiyor ne oldugunu bilen?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.207
Çözümler
4
Tepkime puanı
456
Puan
83
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-145

Tuz dökünce sudan bir şey çıkıyor ne olduğunu bilen?


Ortalama 6 ile 8 cm arasında değişen deniz canlısı olan sülünezin avlanma tekniği oldukça ilginç. Sülünez denizde kumlu zeminde gömülü olarak yaşamını sürdürür, böylece kendini kumun altına gizleyerek korumuş olur. Diğer yandan sülünezin kendini gömdüğü yerde bıraktığı kum tepeciği, kendini belli etmesine neden olur.

Balığın tuzu nasıl alınır?


Balığı büyük bir kaseye koyun ve balığın üzerine kaynar su dökün. Su balığı örtmelidir. Kâseyi kapatın ve tuzlu balıkların bir gece bekletin. Ertesi sabah, tuzlu suyu boşaltın.
Balık pişirilirken tuz atılır mı?
Ayrıca; balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp 2 saat kadar beklettikten sonra ızgara yapın. Balığı ızgaraya atmadan önce, kâğıt havlu ile kurulayın, sonrasında tuz, karabiber ve çiçek yağı karışımına bulayın ve fazlasını süzdürün. Böylece balık ızgaraya yapışmaz, iyi kızarır ve daha lezzetli olur.

Balık ertesi güne nasıl saklanır?


Balık Dolapta Nasıl Saklanır?
- İlk olarak taze balık tercih edin. Aldığınız balığı buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Şoklama yöntemi öncesinde tuzlama yöntemi ile balığınız daha etkili bir şekilde tazeliğini korur.
- Daha sonra balığı uzun süre saklamak istiyorsanız şoklama yapabilirsiniz.

Tuzlu balık nasıl servis edilir?


Kare cam yada saklama kabına tuzu serip üstüne balıkları dizip tekrar üstüne tuz koyuyoruz. Böyle tuz ve balık devam edip bittikten sonra 7-10 gün boyunca balkonda yada cam kenarında bekletiyoruz. Devamında yenilecek kadar alıp üç dört kere suda bekletip tuzunu aldıktan sonra zeytinyağı ve limonla servis ediyoruz.
Balık filetosu nasıl yapılır?
Parçayı sırt kılçığı boyunca mümkün olduğunca et bırakmadan dikkatle kesip çıkarın. Balığı çevirin. Kafa hizasından başlayıp sırt boyunca, kuyruğa kadar 2.5 cm derinliğinde kesin. Fileto bıçağını kılçıkların üzerinden geçirip kuyruğa kadar devam ettirdikten sonra filetoyu çıkarın.
 

Guler yuzlu insanlar neden cok sevilir?

E10 hangi yakit?

  1. Konular

    1. 1.261.136
  2. Mesajlar

    1. 1.658.586
  3. Kullanıcılar

    1. 31.213
  4. Son üye

Geri
Üst Alt