Son Konular

Tuzlu corbanin tuzu nasil alinir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.324
Çözümler
4
Tepkime puanı
1.200
Puan
113
Yaş
37
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
5.487
Meslek
Webmaster

Tuzlu çorbanın tuzu nasıl alınır?


Eğer çorbanın tuzu çok fazla gelmişse bir kaşık yoğurt eklemenizi öneririz. Yoğurt ekleyerek hem tuz oranını düşürmüş olursunuz hem de çorbaya terbiyeli bir kıvam vermiş olursunuz. Tuzlu yemeğe yoğurt eklerken bir kase içinde yemek suyu ile yoğurdu karıştırın ve ılık sıcaklığa gelince yemeğe ekleyin.
Yemek tuzlu olunca ne yapmak lazım?
Toparlamamız gerekirse, yemeğiniz:
- hafif tuzlu ise içine 1-2 adet kesme şeker atın.
- orta derecede tuzlu ise patatesi dörde bölüp yemekle birlikte kaynatın ve sonra çıkarıp atın.
- fazla tuzlu ise hem patates kullanın hem de suyun bir kısmını kızarmış ekmekle dışarı alın.

Çorbaya tuz ne zaman atılır?


Bu çorbada en önemli nokta çorbaya tuzun eklenme zamanı. Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Ekşi olan çorba nasıl tatlandırılır?
Genellikle yoğurt çorbalarında ve salçalı soslarla hazırlanan çorbalarda karşılaşılabilen bu durumun da çözümü oldukça basit: süt. Çorbanızın ekşi olduğunu düşünüyorsanız azar azar süt ekleyebilirsiniz. Ekşiliğin azaldığını düşündüğünüzde süt eklemeyi bırakabilirsiniz. Bu aşamada da kontrollü gitmenizde fayda var.

Mercimek çorbasına tuz ne zaman atılır?


6,5 su bardağı sıcak su. 1 yemek kaşığı salça. 1 çay kaşığı karabiber. 1 çay kaşığı tuz.
Çiğ patates tuzu çeker mi?
Patates çok tuz çeken bir sebze. Kendisi piştiği zaman bile içerisine bolca tuz atılıyor ki lezzeti yerine gelsin. İçerisindeki lifli yapı yardımıyla fazla tuzu ve suyu içine çeker. Oranlar yemeğinizin çok tuzlu ya da az tuzlu olmasına göre değişir ancak orta boy bir patates her daim yemeğinizin kurtarıcısı olacaktır.

Sütlü çorbaya tuz ne zaman konur?


Sütün kesilme ihtimalini düşürmek için tuzunu da çorbanın altını kapattıktan sonra ekleyin. Sütlü veya kremalı çorbalara servis sırasında limon sıkılmayacağı da aklınızda bulunsun.
Ekşili yoğurt çorbası nasıl yapılır?
Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıyoruz. Yoğurt kesilmesin diye tenceredeki sıcak sudan yoğurtlu karışıma azar azar ekleyip karışımı ılıştıyoruz. Pirinçler de pişince karışımı tencereye ekliyoruz. Kısık ateşte biraz daha kaynatıp ocaktan alıp tuzunu ekliyoruz.

Mercimek çorbasına sıcak su mu soğuk su mu?


Çorbaya fazla su konursa tadı kaçar, az su konursa tam pişme sağlanmaz ve dibi tutar. Karışıma, boyunu 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
 

Lazer ile kesme hangi tur kesme islemidir?

RA RZ RQ nedir?

  1. Konular

    1. 1.282.403
  2. Mesajlar

    1. 1.682.566
  3. Kullanıcılar

    1. 32.061
  4. Son üye

Geri
Üst Alt