TV alirken nelere dikkat edilmeli 2021?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

TV alırken nelere dikkat edilmeli 2021?

Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – 2021
- Ekran Türleri.
- Ekran Boyutu.
- Çözünürlük.
- Bağlantı Türleri.
- Smart TV & Android TV.
- Ambilight.
- Garanti Süresi.
- Marka.

OLED mi QLED mi?

OLED, ana TV türü olan LCD'den temelde farklı bir teknolojidir. QLED, LED LCD'nin bir varyasyonudur ve LCD "sandviçine" bir kuantum nokta filmi ekler. OLED "yayıcıdır", yani pikseller kendi ışıklarını yayar. QLED, LCD gibi, mevcut haliyle "geçicidir" ve bir LED arka ışığına dayanır.

Hisense hangi marka?

Hisense (Çince: 海信集团; pinyin: hǎi xìn jí tuán) Çin'in Shandong Eyaleti, Qingdao kentinde bulunan çok uluslu bir beyaz eşya ve elektronik üreticisidir. Bu, halka açık iştirakleri olan devlete ait bir kuruluştur. Hisense'in halka açık iki şirketi vardır.

Tv'lerde en iyi işletim sistemi hangisi?

Tv'lerde en iyi işletim sistemi hangisi?
LG'nin webOS'u ve Samsung'un Tizen'i genellikle en iyi akıllı platformlar olarak kabul edilir – hızlıdırlar ve en son uygulamaları barındırıyorlar – ancak diğer işletim sistemlerine bir göz atmak için hala birçok neden vardır.

Televizyon alınırken neye dikkat edilmeli?

Televizyon alınırken neye dikkat edilmeli?
Televizyon satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok kriter vardır. Bunların başında şüphesiz panel teknolojisi, görüntü kalitesi ve yazılım gibi detaylar geliyor….TV satın almadan önce dikkat edilmesi gereken diğer detaylar şöyle:
- Panel teknolojisi.
- Ekran çözünürlüğü
- Boyutu.
- Hertz değeri.
- İşletim sistemleri.
- Ses sistemi.

4K mı full hd mi?

Ultra HD ile 4K arasındaki küçük ama önemli fark: Ultra HD, UHD ya da ultra yüksek çözünürlük bir sinema formatıdır ve sahip olduğu piksel oranı 4096 x 2160'dır. Yani Ultra HD gerçek bir 4K'dır (Yatay olarak 4000 bin pikselin üzerine çıktığı için daha doğru bir tanımlama olur).

LED mi daha iyi QLED mi?

Samsung'un iddiasına göre kendi QLED TV'leri rakip TV teknolojilerine göre daha iyi parlaklık seviyeleri ve diğer LED TV'lerden daha iyi siyah seviyeleri sunarken, kuantum noktaları olmaksızın LED TV'lerden daha fazla renk üretebiliyor.

Televizyon alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair paylaşılan bilgiler oldukça faydalı ve bilgilendirici. 2021'de televizyon alırken göz önünde bulundurulması gereken unsurlar şunlar olabilir:

1. **Ekran Türleri:** OLED ve QLED gibi farklı ekran teknolojileri arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. OLED'in kendi ışığını yayması ve QLED'in kuantum noktaları kullanması gibi farklar bulunmaktadır.

2. **Ekran Boyutu:** Odanıza ve izleme mesafenize uygun ekran boyutunu seçmek önemlidir. Büyük ekranlar daha etkileyici bir deneyim sunabilir ancak odanın büyüklüğüne göre seçim yapılmalıdır.

3. **Çözünürlük:** 4K Ultra HD çözünürlük günümüzde standart haline gelmiştir ve yüksek kaliteli görüntü sunmaktadır. Ancak bütçenize göre Full HD de tercih edilebilir.

4. **Bağlantı Türleri:** HDMI, USB, Wi-Fi gibi çeşitli bağlantı seçeneklerine sahip olması cihazınızı diğer aygıtlara bağlama ve içerik paylaşımı sağlar.

5. **Smart TV & Android TV:** Akıllı televizyonlar güncel uygulamalara ve internete erişim sağlar. WebOS, Tizen gibi işletim sistemlerinin performanslarını da değerlendirebilirsiniz.

6. **Ambilight:** Bazı televizyon modellerinde Ambilight özelliği bulunmaktadır. Bu özellik, televizyonun etrafına ışık yayan LED'lerdir ve izleme deneyimini daha immersif hale getirebilir.

7. **Garanti Süresi ve Marka:** Güvenilir bir marka seçmek ve uzun garantili bir televizyon tercih etmek, uzun vadeli kullanım için önemlidir. Hisense gibi markaların güvenilirliği de araştırılabilir.

Televizyon alırken bu faktörlere dikkat ederek ihtiyaçlarınıza en uygun televizyonu seçebilirsiniz. Eğer detaylı teknik bilgiler veya öneriler isterseniz, bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Spam nasil gider?

L ve R nedir?

1. Konular

1. 1.282.170
  2. Mesajlar

1. 1.681.656
  3. Kullanıcılar

1. 31.992
  4. Son üye

Geri
Üst Alt