Son Konular

TYT Sınavı Heyecanı: YKS İlk Oturumu Başladı

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.229.447
adana-mersin-hatay-ve-osmaniye-de-yks-nin-ilk-18772328_amp.jpg

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de başladı. Adana'da sınav için okullara erken saatlerde giden adaylar, heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyor.

TYT kapsamında adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Sınavda adaylara 165 dakika süre verilecek. Mersin'de de adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav için hazırlıklarını tamamlayarak sınav salonlarına doğru yol aldı.

Hatay'da da öğrenciler, TYT için sınava girecekleri okullara erken saatlerde ulaştı. İskenderun ilçesinde gerçekleşen sınavda adaylar, kimlik kontrollerinin ardından sınav salonlarına alındı. Adayların aileleri ise heyecanla bekleyişlerini sürdürdü.

Osmaniye'de de sınava girecek adaylar, erken saatlerden itibaren okulların önünde toplandı. Kimlik kontrollerinin ardından sınav salonlarına alınan adaylar, sınav heyecanıyla bekleyişlerini sürdürdü. Sınavı bekleyenlerin yakınları ise okul bahçesinde sabırsızca adayları bekliyor.

Cizre'de Trafik Kazası: Ali Deyeha Hayatını Kaybetti

YKS’de Heyecan Dorukta: TYT İlk Oturumu Başladı!

Benzer Konular

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2025-YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de başladı. Adana'da adaylar, sınav için okullara giderken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen AYT'ye giriş yaptılar. Kimlik ve sınav giriş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Kütahya ve Yalova'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanla başladı. Bursa Uludağ Üniversitesi ve diğer sınav merkezlerinde adaylar, sınav öncesinde okul önlerinde toplanarak gergin bekleyişlerini sürdürdü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Malazgirt ilçesinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirildi. 2025-YKS'nin TYT oturumu için heyecanla hazırlanan adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
İzmir ve Denizli’de, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) heyecanla başladı. İzmir’de adaylar, AYT için okullara akın etti ve sınav öncesinde kimlik ve giriş belgeleri kontrol edildikten sonra sınav salonlarına yerleştirildi. Bu süreçte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2025-YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ikinci oturumu, Konya, Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray'da gerçekleştiriliyor. YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı ve bugün ise AYT sınavı saat 10.15'te...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  1. Konular

1. 1.281.090
  2. Mesajlar

1. 1.678.427
  3. Kullanıcılar

1. 31.746
  4. Son üye

Geri