Son Konular

Uac Nasıl Kapatılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
UAC nasıl kapatılır? UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi) Windows işletim sisteminde önemli bir güvenlik özelliğidir. Ancak bazı kullanıcılar, UAC'nin sürekli olarak izin istemesinden rahatsız olabilir. UAC nasıl kapatılır? işte size adım adım bir rehber. İlk olarak, Başlat menüsünde Denetim Masası'nı açın. Ardından, Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni seçin. Açılan pencerede, "Ayarları Değiştir" seçeneğini tıklayın. Karşınıza gelen pencerede, UAC'nin açık olduğunu göreceksiniz. Bu seçeneği kapatmak için, kaydırma çubuğunu aşağıya doğru kaydırın. Son olarak, Değişiklikleri Kaydet'e tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Artık UAC kapalı olacak ve izin istemeleriyle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.
İçindekiler
[h3][/h3]

UAC Nasıl Kapatılır?

[h3][/h3]UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi), Windows işletim sistemlerinde güvenlik önlemi olarak kullanıcıların izinsiz program veya ayar değişikliklerini engelleyen bir özelliktir. UAC'yi kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
[h3][/h3]

1. Denetim Masası üzerinden UAC'yi kapatma

[h3][/h3]Denetim Masası'nı açın ve "Kullanıcı Hesabı Denetimi" seçeneğini bulun. "Kullanıcı Hesabı Denetimi Ayarlarını Değiştir" seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede, "Bir uygulama yapılandırması değiştirme izni istediğinde beni uyar" seçeneğinin yanındaki onay işaretini kaldırın. Son olarak "Tamam" butonuna tıklayarak değişiklikleri kaydedin.
[h3][/h3]

2. Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak UAC'yi kapatma

[h3][/h3]Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açmak için Başlat menüsüne "gpedit.msc" yazıp Enter tuşuna basın. Açılan pencerede "Bilgisayar Yapılandırması" > "Windows Ayarları" > "Güvenlik Ayarları" > "Yerel İlke" yolunu izleyin. "Kullanıcı Hesabı Denetimi: Yönetici Onayı Modu için Denetim Seviyesi" seçeneğini çift tıklayın. Açılan pencerede "Devre Dışı" seçeneğini seçin ve "Tamam" butonuna tıklayarak değişiklikleri kaydedin.
[h3][/h3]

3. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanarak UAC'yi kapatma

[h3][/h3]Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açmak için Başlat menüsüne "regedit" yazıp Enter tuşuna basın. Açılan pencerede sol tarafta "HKEY_LOCAL_MACHINE" > "SOFTWARE" > "Microsoft" > "Windows" > "CurrentVersion" > "Policies" > "System" yolunu izleyin. Sağ tarafta "EnableLUA" adlı bir değer bulun. Çift tıklayarak bu değeri açın ve değeri "0" olarak değiştirin. Değişiklikleri kaydetmek için "Tamam" butonuna tıklayın.
[h3][/h3]

4. Komut İstemi'ni kullanarak UAC'yi kapatma

[h3][/h3]Başlat menüsünde "cmd" yazarak Komut İstemi'ni açın. Açılan pencereye aşağıdaki komutu girin ve Enter tuşuna basın:
reg.exe ADD HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 0 /f
Değişiklikleri kaydetmek için pencereyi kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
[h3][/h3]

5. UAC'yi kapatmanın riskleri nelerdir?

[h3][/h3]UAC'yi kapatmak, bilgisayarınızın güvenliğini azaltabilir. UAC, izinsiz programların ve kötü niyetli yazılımların sisteminize erişmesini engeller. UAC'yi kapatmanız durumunda, bu tür tehditlerin sisteminize daha kolay erişebileceğini unutmayın. Bu nedenle, UAC'yi kapatmadan önce bilgisayarınızın güvende olduğundan emin olun ve güvenilir bir antivirüs programı kullanın.
[h3][/h3]

Uac Nasıl Kapatılır?

[h3][/h3]
UAC, Windows işletim sisteminde nasıl kapatılır?
UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi) ayarlarını nasıl değiştirebilirim?
UAC nasıl devre dışı bırakılır?
UAC'nin etkin olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim?
UAC ayarlarına nasıl erişebilirim?

UAC nasıl geçici olarak devre dışı bırakılır?
UAC ayarları nasıl varsayılan değerlerine geri döndürülür?
UAC'nin kullanıcı deneyimine etkisi nedir?
UAC ayarlarının güvenlik açısından önemi nedir?
UAC'nin işletim sistemi performansına etkisi nedir?

Geri
Üst Alt