Üç Renkli Humus

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Simit Pişi

T

Etli Fırın Yemekleri

<
T

theking

Üç Renkli Humus Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı haşlanmış kabuğu ayıklanmış nohut
4 diş sarımsak
3 adet limonun suyu
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Renklendirmek için;
1 adet orta uzunluk haşlanmış pancar
1 avuç fesleğen
Süslemek ve servis için;
Tereyağı ve pastırma
Çıtır tortilla
Havuç dilimleri
Nar taneleri
Yeşillik

Üç Renkli Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pürüzsüz kıvamlı bir humus elde etmek için öncelikle haşlanmış nohutların kabuklarını ayıklamanızı öneririm.
Daha sonra haşlanmış nohut ve başka materyallerin hepsi blender haznesine alınır ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blend edilir.
Humusun kıvamını tutturmak için yavaş yavaş ılık suyumuzdan ek ederek, istenilen kıvama gelene kadar robottan geçirmeye devam edelim.
Hazır olan humusu 3 eşit kesime bölelim. Bir kısmını sade bırakalım. Kalan humusun yarısını haşlanmış pancar ile öteki yarısını taze fesleğen yaprakları ile blend ederek lezzetlendirelim, renklendirelim.
Ben sade olanı pastırma kıtırlarıyla, fesleğenli olanı nar taneleriyle ,pancarlı olanı ise havuç ve doğranmış maydanoz ile servis ettim.
Tortillaları üçgen formda kesip, baharatlarla fırınlayarak kıtırlar elde ettim.
Üç Renkli Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Simit Pişi

T

Etli Fırın Yemekleri

Geri
Üst Alt