- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.021
- Meslek
- Webmaster
Ücretli değişim programı ne demek?
Bu program çerçevesinde, 15-18 yaş grubundaki lise öğrencileri 6 hafta ile 1 yıllık süreler arasında, farklı bir ülkede özenle seçilmiş bir evsahibi aile yanında kalır ve gittikleri ülkenin eğitim standartları ve sistemi çerçevesinde seviyelerine uygun bir eğitim kurumunda öğrenimlerine devam ederler.
Öğrenci değişim nasıl yapılır?
Genel Başvuru Şartları
- Öğrencinin son 2 yıllık ortalamasının 70'ten yüksek olması
- ELTiS İngilizce sınavından 220 ve üstü puan alınması – tercih edilen ülkeye göre istenen dil yeterliliğinin sağlanması
- Yapılacak sözlü mülakatın başarı ile tamamlanması
Exchange student nasıl olunur?
Lise Değişim Programına kabul için öncelikle öğrencilere İngilizce bir sınav ve mülakat yapılır. Daha sonra öğrenci ve velilerle uzun ve detaylı görüşmeler gerçekleştirilir ve programa katılabilecek seviyede olmasına karar verilen öğrenciler kısa bir süreç olan başvuru portfolyosunu tamamlar.
Erasmus okul para veriyor mu?
2019 yılına göre aylık Erasmus hibe miktarları 1 ve 2.Grup ülkelerde öğrenim için 500€, Staj için 600€ Euro ödenirken, 3.grup ülkelerde öğrenim için 300€, staj için 400€ ise verilmektedir. Hibelerin (%70'i yurtdışına çıkmadan %30'u ise yurtdışından döndükten sonra verilmektedir.
Mevlana Değişim Programı ücretli mi?
Değişim programı çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim öğretim ücreti ödemezler.
Değişim öğrencisi olmak için ne kadar para lazım?
Öğrencilere gittikleri ülkeye göre 300 ile 600 Euro arasında hibe veriliyor. Ders programı Türkiye'deki üniversite ile gidilen üniversitenin imzaladığı "Öğrenim Anlaşması" çerçevesinde gerçekleşiyor.
Erasmus neye göre seçilir?
Öğrenci seçimleri sırasında bu sayı göz önünde bulundurularak, öğrencilerin genel not ortalamalarına göre seçim yapılır. Başvuruda bulunan öğrencinin herhangi bir disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus Programı'ndan faydalanmasına engel değildir.
Lise öğrenci değişim programı Nedir?
Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.