- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Uçuş hekimi ne demek?
Yetkili Uçuş tabibi ülkemizde görev yapan pilotların, kabin memurlarının ve hava trafik kontrolörlerinin ulusal ve uluslararası standartlara göre yapılan ilk ve periyodik sağlık muayeneleri sonucu uçuş görevlerine elverişliliğine ilişkin rapor ve sağlık sertifikası düzenleyebilen, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü …
Uçakta ilk yardım nasıl yapılır?
İlkyardım uygulaması: Hasta, eğer mümkün ise hemen koridorda yere yatırılmalı, ayakları havaya kaldırılarak oralarda bulunan kanın beyne gitmesi sağlanmalıdır. Eğer hastanın tansiyonu çok düşük seyrediyorsa kendisine serum bağlanmalı ve kan şekeri mutlaka bakılmalıdır (tabii ki uçakta bir profesyonel varsa).
UCUS Tabipligi nedir?
uçuş tabipliği kursunu alan doktor ve diş hekimlerine verilen ünvan. türk silahlı kuvvetlerindeki doktor ve diş hekimleri, özellikle hava kuvvetlerinde çalışanlar, mecburen uçuş tabibi olmak zorunda. uçucu sağlığı ve periyodik muayenesi gibi durumlar bakımından.
Pilotaj muayenesi nedir?
Pilotaj muayeneleri, pilotların görev yaptıkları uçak tipine, görevine ve yaşa göre belli sürelerde yapılmalıdır. Bu muayenelerdeki hedefimiz, her an sağlıklı olması gereken pilot ve uçucu personelin, sağlıklı halinin devam edip etmediğinin kontrolünü yapmak ve sağlıklı olmasını sağlamaktır.
Sağ ve sol göz numaraları eşit olmayan pilot adayları için ise her iki gözün numaraları arasındaki fark, 2 dereceyi aşarsa pilot olmak maalesef imkansız hale geliyor! Renk körlüğü ve keratokonus rahatsızlıkları da pilot olmak için bir engel! Gözlük kullanan pilotların lisansina VDL ibaresi ekleniyor.
Uçakta ilk yardım var mı?
Uçakta hiç hekim çıkmaz ise, ilk yardım eğitimi aldırılan kabin memurları yolcuya müdahale ediyor, ancak ilaç verme yetkileri yok. Sadece ilk yardım uygulayabiliyorlar. Yolcunun durumu acil ise, en yakın havalimanına inmek gerekiyor.
Uçak evrak çantasında ne bulunur?
UÇAKTA TAŞINMASI GEREKEN MECBURİ DOKÜMANLAR NELER?