haberci
Efsanevi Üye

Ukrayna ile Avrupa Konseyi Arasında Özel Mahkeme Anlaşması İmzalandı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset, Ukrayna'ya Karşı Saldırı Suçları Özel Mahkemesi'nin kurulmasını öngören anlaşmayı imzaladılar. Bu önemli adım, Avrupa Konseyi'nin ve Ukrayna'nın ortak çabalarının bir sonucudur.
Anlaşmanın imzalanmasının ardından Berset, "Bugün, Ukrayna'ya karşı işlenen saldırı suçları için özel bir mahkeme kurulması konusunda kararlı bir adım attık. Bu mahkemenin oluşturulması ve yönetilmesi için ilerleyen süreçte geniş çaplı işbirliklerine gideceğiz" şeklinde konuştu.
Avrupa Konseyi'nin Ukrayna'ya destek verme kararlılığını vurgulayan Berset, adaletin sağlanması ve sorumluların hesap vermesi için gereken adımların atılacağını belirtti. Adaletin zaman aldığını ancak sağlanması gerektiğini ifade eden Berset, Ukrayna'nın Avrupa Konseyi'ne güvenebileceğini söyledi.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise, "Bugün, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı işlediği suçlar için bir mahkeme kurulması sürecini başlatıyoruz. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Bu anlaşma ve kurulacak mahkeme, gerçek adaleti sağlama fırsatı sunuyor" dedi.
Zelenskiy, uluslararası toplumun saldırganlığa karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Saldırganlık cezalandırılmalıdır. Bu, tüm Avrupa'nın ortak sorumluluğudur" şeklinde konuştu. Ukrayna ve Avrupa Konseyi arasındaki bu anlaşma, adaletin sağlanması ve hukukun üstünlüğünün korunması adına önemli bir adımdır.