Ülkemizde müzik eğitimi veren çeşitli kurumlar bulunmaktadır. Bazıları devlet üniversitelerine bağlı müzik fakülteleri ve konservatuvarlardır. Bunun dışında özel müzik okulları, kursları ve müzik akademileri de müzik eğitimi alanında hizmet vermektedir.
Devlet üniversitelerine bağlı müzik fakültelerinde genellikle lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim verilmektedir. Bu fakülteler geniş bir müfredat ve alanında uzman akademisyenler ile öğrencilere müzik eğitimi sunmaktadır. Ayrıca konservatuvarlar da yine devlet üniversitelerine bağlı olarak faaliyet göstermekte olup müzik eğitiminin yanı sıra tiyatro ve dans gibi sanat alanlarında da eğitim imkanı sunmaktadır.
Özel müzik okulları ve kursları ise genellikle müzik enstrümanları, müzik teorisi, şan gibi özel dersler ve kurslarla müzik eğitimi vermekte ve genellikle daha esnek eğitim programları sunmaktadır.
Müzik akademileri ise daha geniş kapsamlı eğitim olanakları sunarak müzik alanında akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilere hizmet vermektedir.
Bu kurumlar arasından kendinize uygun olanı seçerek müzik eğitimi alabilir ve yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca bu kurumların web sitelerinden ya da yerinde yapacakları tanıtım günlerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.