<
Modoratör
Yeni Üye
Ülkemizde sekiz yıllık ilköğretim okulu denemesi ve program çalışmaları hangi tarihte gündeme gelmiştir?
1970'li yıllarda sekiz yıllık ilköğretim okulu denemesi ve program çalışmaları gündeme gelmiş ancak deneme aşamasında kalmıştır. 1980'li yıllarda program geliştirme çalışmalarında yeni bir arayış başlamıştır.
Osmanlıda eğitimde ikilik ne zaman başladı?
Tanzimat'tan hemen sonra Mekteb-i Maarif-i Adliye, 1878'de de Mekteb-i Hukuk-i Şahane kuruldu. İki kez açılıp kapandıktan sonra 1900'de de Darülfünun (üniversite) öğretime başladı. 19. yüzyılın ikinci yarısında mektep-medrese ikiliği giderek gelişen bir gerçeklik olarak kendisini ortaya koymuştur.
Eğitim Reformu Girişimi nedir?
Eğitim Reformu Girişimi nedir?
Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir.
Sekiz yıllık zorunlu ve kesintisiz ilköğretim uygulamaya konulacaktır planlaması hangi hükümeti aittir?
Sekiz yıllık zorunlu eğitime dönük olarak Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün belirlemiş olduğu temel varsayımlara göre; 1- İlköğretim kesintisiz sekiz yıldır. İlköğretim bünyesinde okul öncesi sınıfı bulunur. 2- 1 ve 5. yıllar arası her sınıfın öğretmeni vardır.
Eğitimde ikilik ne zaman başladı?
Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Yasası), Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3 Mart 1924 tarih ve 430 Kanun Numarası ile kabul edilmiş olan ve ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Maarif Vekaleti'ne (Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'na) bağlanmasını öngören yasadır.
Osmanlı döneminde yenilikçi okulların açılmaya başlaması ilk olarak aşağıdaki okullardan hangisi ile başlamıştır?
Osmanlı döneminde yenilikçi okulların açılmaya başlaması ilk olarak aşağıdaki okullardan hangisi ile başlamıştır?
Yine bu bilgilerden anlaşıl- dığı üzere ilk açılan özel okullar Şemseddin Efendi Mektebi (1872 yılında Selanik'te) ve İsmail Hakkı (Lisan) Mektebi (1872 yılında Selanik'te)'dir.