Son Konular

Uluslararasi Emniyetli Yonetim Sistemi nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.254
Meslek
Webmaster

Uluslararası Emniyetli Yönetim Sistemi nedir?

Uluslararası Güvenli Yönetim Kodu veya ISM Kodu (İngilizce: International Safety Management Code), gemilerin güvenli yönetimini ve deniz kirliliğini önlemeyi hedefleyen uluslararası standarttır. Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO'nun 4 Kasım 1993 tarihinde aldığı kararla ortaya çıkmıştır.

ISPS nedir Denizcilik?

ISPS nedir Denizcilik?
Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu (ing. International Ship and Port Facility Security (ISPS) Code), gemi ve liman tesislerinin minimum güvenlik gereksinimlerini düzenleyen Denizde Can Emniyeti (SOLAS) sözleşmesinin eki olan kurallardır.

Doc kime verilir?

Doc kime verilir?
Doktor Öğretim Üyesi, akademik araştırmalar yürütmek, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilere eğitim vermekle sorumlu kişiye verilen mesleki unvandır. Yardımcı Doçent Doktor olarak bilinen akademik unvan, Yükseköğretim Kurulu tarafından Doktor Öğretim Üyesi / Dr. Öğr. Üyesi olarak değiştirilmiştir.

ISM uygunluk belgesi nedir?

ISM Sertifikası'nın temelinde; gemi işletmeciliğinde uluslararası güvenlik standartlarını belirlemek, gemilerin güvenli şekilde yönetilmesini ve işletilmesini sağlamak ve böylece meydana gelebilecek kazalar sonucu ortaya çıkabilecek çevre kirliliklerinin önlenmesi yer alıyor.

DPA ne demek?

DPA ne demek?
DPA (Designated Person Ashore) Her bir geminin emniyetini izlemekten ve gemi operasyonları için yeterli sahil kaynağını sağlamaktan sorumlu olan, gemi ile işletmeci arasında bir bağ oluşturmak için en üst düzey yetkililer de dahil olmak üzere işletmecinin tüm yönetim seviyeleri ile doğrudan temas kurabilen ve işletmeci …

SSP nedir Denizcilik?

SSP nedir Denizcilik?
Gemi Güvenlik Değerlendirilmesinin yapılmasını temin eden, bu değerlendirme sonrasında Gemi Güvenlik Planı (SSP)'nın hazırlanmasını, onaylanmak üzere ilgili yere sunulmasını ve onaylanması sonrasında uygulanmasının devamını, Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu ve Gemi Güvenlik Zabiti ile olan ilişkileri sağlayan Şirket …

DoC nedir Denizcilik?

MADDE 20 – (1) DoC; İdare veya yetkilendirilmiş kuruluş tarafından, Kod gereklerini sağlayan işletmeciye geçerlilik süresi beş yılı geçmeyecek şekilde düzenlenir. Bu belge, işletmecinin Kod gereklerini yerine getirebileceğinin kanıtı olarak kabul edilir.

DPA ne is yapar?

DPA ne is yapar?
Atamış Kişi (DPA) ISM Kod (Uluslararası Emniyet Yönetim Kodu)'una göre herbir geminin emniyetli izlemekten ve gemi operasyonları için yeterli sahil kaynağını sağlamaktan sorumlu olan gemi ile İşletmeci Firma arasında bir bağ oluşturmak için en üst düzey yetkililer de dahil olmak üzere İşletmenin tüm yönetim seviyeleri …

SOLAS kaç bölümden oluşur?

SOLAS kaç bölümden oluşur?
SOLAS Sözleşmesinin baş kısmında genel hükümler, sorumluklar, değişikliklerin yapılması yöntemleri gibi hususları içeren bir sözleşme kısmı bulunur. Ek kısmı ise 12 teknik bölümden oluşur.

Uluslararası Emniyetli Yönetim Sistemi (ISM), gemi işletmeciliğinde uluslararası güvenlik standartlarını belirlemeyi ve gemilerin güvenli şekilde yönetilmesini sağlamayı amaçlayan bir uluslararası standarttır. ISM Kodu, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından geliştirilmiş olup, 4 Kasım 1993 tarihinde alınan bir kararla yürürlüğe girmiştir. Bu kod, gemilerin güvenli işletimini sağlamak, deniz kirliliğini önlemek ve denizde can güvenliğini artırmak amacıyla tasarlanmıştır.

İkinci olarak, ISPS (International Ship and Port Facility Security Code), uluslararası bir güvenlik standardıdır ve gemi ve liman tesislerinin minimum güvenlik gereksinimlerini düzenlemektedir. SOLAS (Denizde Can Emniyeti) sözleşmesinin eki olan bu kurallar, gemi ve liman tesislerinde uygulanarak deniz güvenliğini artırmayı hedefler.

ISM uygunluk belgesi, gemi işletmeciliğinde uluslararası güvenlik standartlarını belirleyerek gemilerin güvenli yönetilmesini sağlayan belgedir. Bu belge, gemilerin güvenli işletimi ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla çok önemlidir.

DPA (Designated Person Ashore), her bir geminin emniyetini izlemekten ve gemi operasyonları için yeterli sahil kaynağını sağlamaktan sorumlu olan kişidir. DPA, gemi ile işletmeci arasında bir bağ oluşturmak ve işletmecinin tüm yönetim seviyeleri ile doğrudan iletişim kurabilmek için en üst düzey yetkilileri de içeren bir rol üstlenir.

SSP (Gemi Güvenlik Planı), gemi güvenliğinin değerlendirilmesini ve planlanmasını sağlayan belgedir. Gemi güvenliğinin sağlanması ve korunması için önemli bir rol oynar.

Son olarak, SOLAS Sözleşmesi 2 kısımdan oluşur: birinci kısımda genel hükümler, sorumluluklar ve değişiklik yapılması yöntemleri gibi hususlar bulunurken, ikinci kısım ise 12 teknik bölümden oluşmaktadır ve detaylı teknik standartları içermektedir.

Kisa sureli durdurma cezasi ne demek?

Youtube sosyal medyaya giriyor mu?

1. Konular

1. 1.282.783
  2. Mesajlar

1. 1.683.559
  3. Kullanıcılar

1. 32.193
  4. Son üye

Geri
Üst Alt