Un bulamac corbasi nasil yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Un bulamaç çorbası nasıl yapılır?


Bulamaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alıyoruz.
- Yağı eritiyoruz ve unu koyuyoruz.
- Devamlı karıştırarak unu kavuruyoruz.
- Sonra soğuk suyu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Sürekli karıştırarak 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Tuz ilave ediyoruz.

Su bulamacı nasıl yapılır?


Su bulamacı nasıl yapılır?
Un Bulamacı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su ,un, şeker ,yağ ,tencereye katılıp muhallebi şeklinde pişirilir .
- Daha sonra sıcak sıcak tabaklara konulur.
- Sonrasında yağ ve pekmez tavada ısıtılır ve üzerine dökülür.
- Şimdiden afiyet olsun isteğe bağlı ceviz fındık fıstık ile de süslenebilir 🙂

Evde bulamaç nasıl yapılır?


Bulamaç Tatlısı Nasıl Yapılır? Bulamaç tatlısı yapımında; küçük bir tencere içine 2 su bardağı su dökün. Suyun üzerine 1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker ve 1 yemek kaşığı tepeleme un ekleyin. Daha sonra tenceredeki karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcı ile iyice karıştırın.

Nişasta bulamacı nasıl yapılır?


Nişasta bulamacı nasıl yapılır?
Bulamaç Tatlısı (Osmaniye Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nişasta ve şeker karıştırılır. Sonra su yavaş yavaş ilave edilir. Topaklanmaması için.
- Tereyağı da ilave edilerek ocağa alınır. Koyulaşana kadar sürekli karıştırılır. Topaklanmaması için. Afiyet olsun.

Sütlü un bulamacı nasıl yapılır?


1 kg süt tencereye dökülür. Ayrı bir kasede 5 yemek kaşığı unu bir çay bardağı su ile karıştırıp tel süzgeçten geçirdikten sonra kaynayan sütün içerisine dökülür ve tuz ilave edilir. Koyulaşana kadar sürekli karıştırılır. Daha sonra kaselere dökülür.

Su muhallebisi nasıl yapılır?


Su muhallebisi nasıl yapılır?
Muhallebiyi hazırlamak için; nişastayı tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp azar azar eklediğiniz süt ve su ilavesiyle kıvamını açın. İçine şekeri de ekleyip ocağa alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Yoğurtlu bulamaç nasıl yapılır?


Yoğurt ayran kıvamından biraz daha koyu olacak. Un ekleyip ocağın üzerine koymadan güzelce karıştırın topak kalmasın. Sonra Yoğurt hazır olunca inci doğranmış yeşil soğanı ve naneyi ekleyip orta ateşde karıştıra karıştıra koyulaşmasını bekleyin.

Bastık bulamacı nasıl yapılır?


Bastık bulamacı nasıl yapılır?
Pekmez ve unu önce pişireceğimiz tencerede karıştırıyoruz pürüzsüz hale gelince 2 su bardağı suyu ekliyoruz ve ocağa alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz. Eğer kaynamaya başlayınca çok koyu bilirse biraz daha ılık su ekleyip açabilirsiniz. Çırpıcı ile yaptığınızda düzelecektir.

Nişasta Kuymak nasıl yapılır?


Nişasta Kuymağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Arkadaşlar öncelikle tenceremize su ve nişastayı alalım.
- İyice karıştırıp ocağa oluyoruz, kısık ateşte sürekli karıştırarak devam edelim .
- Yavaş yavaş katılaşan kuymağımızı 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım, daha sonra bir sos tavasına tereyağımızı alıp eritelim.

Sade un çorbası nasıl yapılır?


Sade un çorbası nasıl yapılır?
Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin. Kavrulan una sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayan çorbayı tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın. Arzu ettiğiniz baharatlar olursa bu aşamada ekleyin.

Kolay un çorbası nasıl yapılır?


Muhteşem Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağları tencereye alıp orta ateşte eritin unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın, üzerine suyu yavaşça döküp hızlı bir şekilde topak kalmayacak biçimde karıştırın.

Süt Malezi nasıl yapılır?


Süt Malezi nasıl yapılır?
Malez (Sütlü Kabak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak küp küp doğranır, sonra yıkanır.
- Tencerede 1 litre suyla orta ateşte pişirilir.
- Ardından 1 kilo sütle yeniden pişirilir.
- İsteğe göre blenderden geçirilir (biz ikisini de yaptık).

Pekmezli bulamaç nasıl yapılır?


 
Bulamaç çorbası tarifi oldukça basit ancak bir o kadar da lezzetli bir çorba çeşididir. İşte adım adım bulamaç çorbası tarifi:

Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı soğuk su
- Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Bir tencereye tereyağını alıp eritin.
2. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin ve sürekli karıştırarak unu kavurun. Unun rengi hafifçe dönene kadar kavurmayı sürdürün.
3. Kavrulan una yavaş yavaş soğuk suyu ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
4. Karışımı sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın, çorbanın kıvamını kontrol edin.
5. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak sıcak olarak servis yapın.

Bu kolay ve lezzetli bulamaç çorbasını denediğinizde eminim çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun!
 

Panorama ne demek Turkcede?

Bu aksam kim elendi?

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.829
  3. Kullanıcılar

    1. 31.413
  4. Son üye

Geri
Üst Alt