Un Helvası

T

theking

Reputation:

Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
100 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 Türk kahve fincanı tahin
Şerbetı̇ ı̇çı̇n;
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su

Un Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye su ve şekeri alıp bir çeşit kaynatıp ocaktan alalım.
Tereyağın eritip sıvı yağı içerisine ek edelim.
Unu da ekleyip ocağın orta ısısında sürekli karıştırarak 10 ila 20 dakika kadar kavuralım.
Kavurma süresi büsbütün size kalmış kimileri açık kimileri da koyu renk helva sever ✌.
Kavrulmuş olan unun üzerine şerbeti dikkatli bir şekilde ekleyip karıştırmaya devam edelim ikiside sıcak olduğu için etrafa sıçrayabilir.
Helva çabucak toparlanıp kıvam alacaktır aslında 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alalım.
Bu aşamaya kadar çoğumuzun bildiği klasik helva imali.
Helvayı ocaktan aldıktan sonra 1 türk kahve fincan tahin ek edip ocakta birkaç dakika daha karıştırıp tahini helvaya tam yedirip ocaktan alınca bu sefer bende bu şekilde yaptım ve güzel oldu sizlerle de paylaşmak istedim.
Hallere gelince istediğiniz slikon kalıplarda yapabilirsiniz çıkarken zorlanma olmuyor yahut buz kalıbıda bunun için ülkü yuvarlak pürüzsüzleri onda yaptım mesela ✌.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt