- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.207
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 410
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -155
Un karışımı nasıl yapılır?
2 su bardağı un karışımı Aldığı kadar süt (yumuşak hamur için sütü ayarlayarak ekleyin)…Un karışımı malzemesi için:- 8 su bardağı un (1 kg)
- 4 yemek kaşığı kabartma tozu (100 gr)
- 2 çay kaşığı tuz.
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (120 ml)
Yag dibi nasil yapilir?
Yag dibi nasil yapilir?Un Kavurması (Kahvaltıya) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce yağımızı tavamıza alıyoruz.
- Daha sonra un ve tuzumuz kurup kavuruyoruz.
- Sürekli karıştırıyoruz Orta ateşte.
- Unumuz rengini değişince kahverengimsi olunca ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun

Tereyağ ile ne yemek yapılır?
Tereyağı ile Yapıldığında Lezzetini 10'la Çarpan 10 Yemek- Un Çorbası Tarifi.
- Tereyağlı Pilav Tarifi.
- Düşes Patates Tarifi.
- Kol Böreği Tarifi.
- Labne Peynirli Brownie Tarifi.
- Susamlı Smit Tarifi.
- Sade Kurabiye Tarifi.
- Erişte Tarifi.
Şoruk nasil yapilir?
Şoruk nasil yapilir?Şorık (Un Kavurması) Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını kısık ateşte eritip, unu ve tuzu üzerine ilave ederek sürekli karıştırıyoruz. Un kahverengi bir renk aldığında şorığımız hazır hale geliyor. Afiyet olsun.
Kek Unu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu uygun bir kaba alalım.
- Biraz karıştırarak havalandıralım ve içinden silme 2 yemek kaşığı unu alalım.
- 2 yemek kaşığı eksilttiğimiz unun içine 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Mirtiga nasil yapilir?
Mirtiga nasil yapilir?Önce yumurtayı bir kapta çırpıp hazır edelim. Tencereye yağı koyup kızdıralım, unun hepsine koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurup az bir tuz serpip çırptığımız yumurtayı da koyup hızla karıştıralım kabaracaktır ocağı kapatalım. Pişen murtağı tercihe göre balla servis yapalım.Afiyet olsun.
Tereyağı nerelerde kullanılır?
Hamur işi, pilav, çorba ve tatlı yapımında lezzetli sonuçlar veren tereyağının, yemeklere katılırken içine bir iki kaşık zeytinyağı ilave edilirse yanması önlenmiş olur. Tereyağı eritildiğinde üzerinde tortu oluştuğu için, baklava ve benzeri tatlılarda sadeyağ kullanılır.Kıymaya tereyağı konur mu?
Kıymaya tereyağı konur mu?Yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı tereyağ ile pişene kadar kavuruyoruz. İnce doğranmış biberleri, tuz ve baharatları ekliyoruz. Kabukları soyulmuş domatesi küp küp doğrayıp kıymaya ekliyoruz kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.