T
theking
Un Kuymağı Tanımı İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı un (yağsız tavada orta ateşte kavrulacak rengi dönene kadar)
4 su bardağı su (200 ml)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
Tarçın
Ceviz fındık badem tercihe göre
Un Kuymağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su, un şekeri koyuyoruz. Çırpma teliyle orta ara karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamını alıp göz göz olana kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
Tereyağını da ekleyip eridikten sonra sıcak servis ediyoruz, istediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Un Kuymağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 yemek kaşığı un (yağsız tavada orta ateşte kavrulacak rengi dönene kadar)
4 su bardağı su (200 ml)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
Tarçın
Ceviz fındık badem tercihe göre
Un Kuymağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su, un şekeri koyuyoruz. Çırpma teliyle orta ara karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamını alıp göz göz olana kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
Tereyağını da ekleyip eridikten sonra sıcak servis ediyoruz, istediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Un Kuymağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı