Üniversite de yoklama alınıyor mu?
üniversitelerde öğrencinin derse girip girmediğini anlama amaçlı yapılan eylemdir. hala birçok üniversite de yoklama alınmaktadır. üniversiteyi kazanmış olan bireyler artık belirli bir olgunluğa ,yaşa gelmiş olan kişilerdir.CBN ile yoklama nedir?
CBN ile yoklama nedir?Gelişmiş raporlama sistemi ile üniversitenizdeki tüm yoklama süreçlerini tek tıkla takip edin ! CBN yani Ceviz Bluetooth Network sistemiz ile Öğretim görevlisinin açmış olduğu yoklamaya öğrenciler telefonlarındaki Bluetooth'u açarak kolayca bağlanabilirler.
Lisede yoklama nasıl alınır?
Lisede yoklama nasıl alınır?İNTERAKTİF–> YOKLAMALAR KISMINA GİRER ve karşısına şöyle bir ekran gelir; Yoklama Alacağı ya da yoklamada güncelleme yapacağı sınıf seçer ve gerekli değişikliği gerekli öğrencide yapar. Not: YOKLAMA GÜNCELLEME yetkisi , Yoklama güncelleyecek görevliye verilmelidir.
Üniversite de kimse gelmezse yoklama alinir mi?
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.Üniversitede devamsızlık var mı?
Üniversitede devamsızlık var mı?Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30'u olarak belirlenmiştir. Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Aksi durumda ilgili dersten devamsızlık sebebiyle kalır.
Liselerde yoklama alınıyor mu?
Liselerde yoklama alınıyor mu?Geçmiş yıllarda son haftanın ilk günlerinde tamamlanan ders programı sonrası karne basım işlemleri hızlandırıldığı için çarşamba ve perşembe günleri ders işlenmiyordu. Ancak okul yönetimi yoklama almaya devam edebilir, dolayısıyla en detaylı bilgi için okul yönetimi başvurulması gerekir.
Üniversite de devamsızlık nasıl oluyor?
Üniversitelerde devam zorunluluğu var mı?
Üniversitelerde devam zorunluluğu var mı?Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80'dir.
Devamsızlık e okula işlenecek mi?
Devamsızlık e okula işlenecek mi?Zaten e-okula da bunu işleyemiyorlar. Yani okullar uzaktan eğitimde öğrencilerinin katılımı yoklama alarak sağlıyor ama devamsızlıkları e-okul sistemine işleyemiyor.
Lisede son hafta yoklama alınır mı?
Devamsızlıklar ne zaman girilir?
Devamsızlıklar ne zaman girilir?Yani 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenci kuruldaki karar göre okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yaşayabilir. Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.