Modoratör
Efsanevi Üye
Üniversite kazandım ama gitmedim kayıt silinir mi?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Üniversite de para veriliyor mu?
Buna göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, öğrenci katkı payı alınmayacak. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları devlet tarafından karşılanacak.
Üniversiteye kayıt yapılmazsa ne olur?
Üniversiteye kayıt yapılmazsa ne olur?
Herhangi bir lisans programını tercih edenler ve yerleştirilenler bölüme kayıt yaptırsalar da yaptırmasalar da bir sonraki yıl sınava girdikleri takdirde puan düşüşünden etkilenirler. Aynı kural ön lisans programlarına yerleştirilen ya da kayıt yaptırılan öğrenciler için de geçerlidir.
Üniversite öğrencisi ne kadar para harcar?
Yaşadığı şehirden uzakta ve büyük şehirlerde okuyan bir öğrenci barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçları baz alındığında ortalama olarak aylık olarak 2 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında gidere sebep olurken öğrencilere devlet tarafından verilen burs ve kredi tutarı 650 TL.
Üniversiteye ilk kayıtta para öder mi?
Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.
Üniversite okumak için ne kadar para lazım?
Üniversite okumak için ne kadar para lazım?
Kriter: Maliyet Vakıf üniversitelerinde eğitim almanın bir yıllık maliyeti tüm gider kalemleri toplandığında yıllık ortalama 50.000 TL civarındadır. Maliyet üniversite ve bölüme göre 50.000 TL – 100.000 TL arasında değişebilmekte, bazı özel üniversitelerimizde çok daha yükseklere çıkabilmektedir.
Üniversite tercih yaparsam puanım düşer mi?
Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.
Üniversite 2 sınıfta OBP kırılır mı?
bir önceki sene yerleşti iseniz obp yarıya düşer. başka birşeyle alakası yok. örneğin 2014te yerleşti iseniz 2015te puan kesilir. başka bir yılı etkilemez.