☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Universite mezuniyet tarihi neye gore belirlenir?

Modoratör

New member

Üniversite mezuniyet tarihi neye göre belirlenir?​

Ancak sınavların bitim tarihinin belirlenememesi durumunda mezuniyet tarihi, ilk dört yarıyılı başardığı ilgili öğretim yılı veya dönemin sonu olarak belirlenir ve diplomada belirtilir.

Bir kişinin üniversite mezunu olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.

E devlet mezuniyet belgesi geçerli mi?​

E devlet mezuniyet belgesi geçerli mi?
1-E-devletten alınan mezun belgelerinde yer alan bilgiler herhangi bir özel kuruluştan değil üniversitelerin veritabanları üzerinden YÖK’e aktarılarak e-devlet kapısına gönderilmektedir.Dolayısıyla burada yer alan verilerin güvenilir olmaması mümkün değildir.

Diplomada ne yazar?​

Diplomada ne yazar?
(5) Diplomanın sol alt köşesinde ilgili Dekanın/Müdürün, sağ alt köşesinde Rektörün unvanı, adı, soyadı, ve imzası, diplomanın alt orta yerinde ise Üniversitenin hologramı yer alır. Diplomalar, görevdeki Rektör ve Dekan/Müdür tarafından imzalanır.

Üniversite diploması ne zaman çıkar?​

Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır.

Mezun öğrenci belgesi nasıl alınır?​

Öğrenim belgesi almak için mezun olduğunuz veya halen okumakta olduğunuz kuruma giderek başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer daha çabuk bir sonuç elde etmek istiyorsanız İnternet üzerinden çıktı alabilirsiniz. Öğrenci belgesi nasıl alınır bilmeyenler, e-Okul veya e-Devlet sayfalarından yararlanabilir.

Mezuniyet belgesi onaylı örneği nereden alınır?​

Mezuniyet belgesi onaylı örneği nereden alınır?
Diplomanın fotokopisi ile birlikte mezun olunan okulun öğrenci işlerine gidilebilir. Öğrenci işlerinde bu işlem ücretsiz yapılmaktadır. Detaylı bilgi için mezun olunan okulun web sitesine bakılabilir ya da öğrenci işleri aranabilir. Noterde belli bir ücret karşılığında aslı gibidir belgesi alınabilir.

Diplomada not ortalaması yazıyor mu?​

Diplomada not ortalaması yazıyor mu?
bazı durumlarda belli seviyede diploma notu gerektirecek, bazı durumlarda da sadece, diploma notum şuydu diye söylenilecek, diplomada yazan, aldığın derslerin ortalamasıdır. çoğu üniversitenin diplomasında yazmaz.
Öğrencilerin öğrenimlerini tamamladığı en son tarih olan, üniversite senatosu tarafından kabul edilen akademik takvimde belirtilen final sınav haftasının son gününü takip eden ilk iş günü veya bütünleme/mezuniyet üç ders sınavı haftasının son gününü takip eden ilk iş günü veya stajın son günüdür.

Mezuniyet sırası nasıl öğrenilir?​

Sisteme giriş yapabilmek için “turkiye.gov.tr” adresinden E-Devlet Kapısı’ na giriş yapmanız gerekiyor. E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.

Liseden mezun olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?​

e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır.

Üniversite ne zaman mezun olurum?​

Üniversite ne zaman mezun olurum?
Öğrenciler kayıtlı oldukları program müfredatında yer alan sorumlu oldukları bütün dersleri başarı ile tamamladıkları takdirde mezun olmaya hak kazanırlar.

Diploma tarihi ne zaman?​

Diploma tarihi ne zaman?
Bakanlık tarafından okullarda bugüne özel bir karne etkinliği yapılmadı ancak talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz’dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

Yöksis de kaydım var mı?​

Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS’deki
Please, Giriş yap or Kayıt ol to view URLs content!
adresinde yer alan “YÖKSİS Bilgilerim” menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Mezun olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Diploma doğrulama işlemi için
Please, Giriş yap or Kayıt ol to view URLs content!
adresinden e-Devlet portalına giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme girdikten sonra ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.

Lise diplomasını nereden alabilirim?​

Lise diplomasını nereden alabilirim?
Mezun olan öğrenciler diplomalarını Açık Öğretim Lisesine bildirdikleri adres ilindeki Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğünden alabilmektedirler. Diploma, söz konusu Halk Eğitim Merkezinde bulunmuyor ise; Diploma basılmamış olabilir.

Lise diploması nerede?​

Lise diploması nerede?
Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri’ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Üniversite mezuniyet tarihi genellikle öğrencilerin kayıtlı oldukları program müfredatında yer alan dersleri başarıyla tamamlamalarıyla belirlenir. Yani öğrencinin ilgili dönem veya yıl içindeki derslerini başarıyla bitirmesi mezuniyet tarihini etkiler. Mezuniyet tarihi, öğrencinin bütün dersleri başardığı akademik takvimde belirtilen final sınav haftasının son gününü takip eden ilk iş günü veya bütünleme/mezuniyet üç ders sınavı haftasının son gününü takip eden ilk iş günü veya stajın son günü olarak belirlenebilir.

Mezuniyet belgesi ile ilgili olarak, e-Devlet üzerinden alınan mezun belgeleri güvenilirdir çünkü bu belgeler, üniversitelerin veritabanları üzerinden YÖK'e aktarılarak e-Devlet kapısına gönderilir. Dolayısıyla e-Devlet üzerinden alınan mezuniyet belgeleri güvenilir ve resmidir.

Diplomada genellikle ilgili Dekanın veya Müdürün adı, soyadı ve imzası, Rektörün unvanı ve imzası, Üniversitenin hologramı gibi bilgiler yer alır. Ancak bazı üniversitelerin diplomalarında not ortalaması da yer alabilir ancak çoğu üniversitenin diplomasında not ortalaması yazmamaktadır.

Mezun olup olmadığınızı öğrenmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak lise mezuniyet belgesi sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Aynı şekilde üniversite mezuniyet durumunuzu da yine e-Devlet üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın hizmetlerini kullanarak sorgulayabilirsiniz.

Lise diplomasını almak için mezun olduğunuz Açık Öğretim Lisesi'ne bildirdiğiniz adres ilindeki Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğü'nden alabilirsiniz. Diploma, bu merkezde bulunmuyorsa basılmamış olabilir. Diploma almak için ilgili Halk Eğitim Merkezleri'ne gitmeniz gerekebilir.

Eğer mezuniyet belgesi onaylı bir örneği gerekiyorsa, mezun olduğunuz okulun öğrenci işlerine başvurabilir veya noter aracılığıyla aslı gibidir belgesi alabilirsiniz. Genel olarak öğrenci işlerinde bu işlemlerin ücretsiz yapıldığını belirtmek isterim.