<
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Meslek
- Webmaster
Üniversite online dersler nasıl oluyor?
Üniversite eğitiminin bir parçası haline gelen online eğitim, mekâna ve zamana bağlı olmaksızın öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüste bir araya gelme zorunluluğu olmaksızın, derslerin bilgisayar teknolojileri aracılığıyla, sanal ortamda, görüntülü ve sesli olarak işlendiği, öğrencilerin istediği zaman bu dersleri …
Çevrim içi eğitim ne demek?
Çevrimiçi ders, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini oluşturmaktadır. Çevrimiçi ders ve eğitim süreci, eğitim kurumunun belirlediği metodlara ve programa göre gerçekleşmektedir.
Çevrimiçi eğitim sırasında bir öğrencinin rolleri nelerdir?
10. Tek Yönlü Televizyon Ġle Uygulama Modeli Tek yönlü televizyon ile uygulama modelinde öğrencinin genel olarak 11 rolü bulunmaktadır. Bu roller iletişim uzmanı, sosyalleşme uzmanı, motivasyon sağlayıcı, araştırmacı, öğretici, lider, psik olog, uzaktan eğitim uzmanı, teknisyen, teknoloji uzmanı ve sistem uzmanıdır.
Üniversitelerde hangi dersler uzaktan eğitim var?
YÖK Başkanı Erol Özvar üniversitelerde karma eğitimin uygulanabileceğini belirtti.
Universiteler uzaktan egitim mi?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, salgın koşullarıyla sınırlı olmak üzere üniversitelerde pedagojik eğitim derslerinin yüzde 40'ının uzaktan öğretim yoluyla verilebileceğini kararlaştırdı. Özel öğretim yöntemleri ve öğretmenlik uygulaması gibi uygulamalı dersler bu kapsamın dışında bırakıldı.
WhatsApp çevrimiçi ne anlama gelir?
Bir kişinin çevrimiçi olması, cihazında WhatsApp'ın ön planda açık olduğunu ve İnternet'e bağlı olduğunu gösterir. Ancak bu, kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez. Son görülme, kişinin WhatsApp'ı en son ne zaman kullandığını gösterir.
Uzaktan eğitim yöntem ve teknikleri nelerdir?
Anlatma, tartışma, örnek olay, problem çözme, gösterip yaptırma, proje tabanlı öğrenme, bireysel çalışma ve işbirlikçi öğrenme olmak üzere uzaktan eğitimde kullanılabilecek 8 temel öğretim yöntemi vardır. Öğretmen merkezli öğretim yöntemidir.
Uzaktan eğitim platformları nelerdir?
8 Ücretsiz Online Eğitim Platformu
- Toptalent Business School.
- Khan Academy.
- Coursera.
- EdX.
- Duolingo.
- Codeacademy.
- Udemy.
- MIT Open Courseware.
Öğrenme Yönetim Sistemi ÖYS Nedir?
Eğitim sisteminin paydaşları arasında en önemli paydaş öğrencilerdir. Etkili bir eğitim sisteminde öğrencileri paydaş olarak görmek ve onların desteğini alabilmek, nitelikli eğitimde anahtar görevi görmektedir. Öğrencilere etkili roller vererek öğretme faaliyetini gerçekleştirmek, öğrenme etkinliğini artırmaktadır.