Son Konular

Universite uzaktan egitime katilmak zorunlu mu?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Üniversite uzaktan eğitime katılmak zorunlu mu?

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde teorik derslerin tamamı için uzaktan eğitimin zorunlu olmadığı açıklandı. Açıklamada, "Hangi dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapacağı, bu zorlu süreçle sınırlı kalmak kaydıyla, üniversitelerimizin yetkili karar organlarınca karara bağlanacaktır" denildi.

Üniversiteler uzaktan eğitime geçecek mi?

Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak" şeklinde açıklama yaptı.

Uzaktan eğitim için hangi program gerekli?

Uzaktan eğitim için hangi program gerekli?
Milli Eğitime Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı EBA, yani eğitim bilişim ağı, uzaktan eğitim platformunu kullanıyor. Öğrenciler, bilgisayar ve cep telefonları ile internet üzerinden öğrenci şifrelerini girerek EBA'yı kullanabiliyor.

Uzaktan eğitime katılmayanlar yok yazılacak mı?

Uzaktan eğitime katılmayanlar yok yazılacak mı?
Elbette asıl merak edilen unsur uzaktan eğitimde yoklama alınıp alınmadığı. Malum geçtiğimiz yıl ve 2020'de yoklama konusu sorun olmamıştı. Fakat şimdiye kadar yapılan açıklamada yoklama listelerinin geçerli olacağı ve sebepsiz yere okula devam etmeyenlerin yok yazılacağı belirtildi.

Uzaktan eğitim devamsızlık var mı?

Devamsızlık hakkım olacak mı? Eğitim portalı üzerinden takip ettiğiniz dersler için devamsızlık hakkınız örgün eğitimde yer alan dersleriniz için belirlenmiş olan devamsızlık hakkınız ile aynıdır.

2022 Uzaktan Eğitim Olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Özer, "7 Şubat'ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz" dedi. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Uzaktan eğitim hangi üniversitelerde var?

Uzaktan eğitim hangi üniversitelerde var?
Uzaktan eğitim veren üniversiteler şunlardır:
- Beykent Üni̇versi̇tesi̇ (İstanbul)
- Celâl Bayar Üni̇versi̇tesi̇ (Mani̇sa)
- Di̇cle Üni̇versi̇tesi̇ (Di̇yarbakir)
- İnönü Üni̇versi̇tesi̇ (Malatya)
- İstanbul Üni̇versi̇tesi̇
- Maltepe Üni̇versi̇tesi̇ (İstanbul)
- Namık Kemal Üni̇versi̇tesi̇ (Teki̇rdağ)
- Sakarya Üni̇versi̇tesi̇

Uzaktan eğitim iyi mi kötü mü?

Uzaktan eğitim iyi mi kötü mü?
Online dersler bire bir ve en fazla 6 kişilik sınıflarda verimli oluyor. Öğrencinize ne kadar güvenirseniz güvenin, onu ne kadar iyi tanıyor olursanız olun mutlaka ekran ve mikrofon açık ders yapılmalı. Online derste en çok başarı sağlanan alanlar biyoloji, geometri, coğrafya dersleri…

Uzaktan eğitim modelleri nelerdir?

Uzaktan Eğitim Türleri Nelerdir?
- Öğrenci ve öğretmenin aynı ortamda olmadığı, eş zamansız uzaktan eğitim.
- Öğrenci ve öğretmenin aynı ortamda olmadığı, eş zamanlı uzaktan eğitim.
- Öğrenci ve öğretmenin aynı ortamda olmadığı, yarı eş zamanlı uzaktan eğitim.

Uzaktan eğitim sisteminde yoklama alınıyor mu?

Uzaktan eğitim sürecinde devamsızlık var mı?

Uzaktan eğitim sürecinde devamsızlık var mı?

UZEM yoklama alıyor mu?

UZEM yoklama alıyor mu?
* Uzaktan Eğitim şeklinde olacak olan dersleriniz için yoklama , devam takibi yoktur. Sadece Vize / Final / Bütünleme (Yaz okulunda Bütünleme sınavı yoktur) sınavlarına bizzat katılmanız şartı vardır.

Uzaktan eğitimle ilgili bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Uzaktan eğitim, özellikle son zamanlarda önemli bir konu haline geldi ve birçok öğrenci ve öğrenci velisi için endişe yaratabiliyor. Yaptığınız paylaşımların içeriği öğrencilerin ve ailelerinin aklındaki sorulara cevap olabilecek nitelikte.

Uzaktan eğitim sürecinde yoklama alınıp alınmayacağı, devamsızlık durumu ve UZEM'in yoklama alıp almadığı gibi konular oldukça önemli. Bu konuların netleştirilmesi, öğrencilerin ve velilerin süreci daha iyi anlamalarını sağlayabilir. Ayrıca uzaktan eğitimin avantajları ve dezavantajları konusundaki değerlendirmeleriniz de faydalı olabilir.

Eğitimde uzaktan eğitimin kullanılması, bazen fırsatlar sunarken bazen de zorluklar çıkarabiliyor. Öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktalar, motivasyonlarını yüksek tutmaları ve disiplinli bir şekilde çalışmaları uzaktan eğitim sürecinden daha verimli geçmelerini sağlayabilir.

Eğitimde teknolojinin kullanımı ve uzaktan eğitim platformlarının etkili bir şekilde kullanılması da oldukça önemli. Öğrencilerin ve öğretmenlerin bu konuda yeterli destek ve eğitim almaları, uzaktan eğitim sürecinin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayabilir.

Son olarak, videolu içeriklerin paylaşılması da bilgi aktarımını zenginleştirebilir ve konuların daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilir. Paylaştığınız bilgilerin diğer forum üyelerine de faydalı olabileceğini düşünüyorum. Teşekkürler!

Cmd ile nasil bilgisayar kapatilir?

TYT matematik 0 net olursa ne olur?

1. Konular

1. 1.281.093
  2. Mesajlar

1. 1.678.431
  3. Kullanıcılar

1. 31.747
  4. Son üye

Geri
Üst Alt