Modoratör
Yeni Üye
Üniversite Yıl Sonu Ortalama kaç olunca geçilir?
1- Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim -Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki not sistemine göre ders geçme notu en az DC (60 – 69) = 1,50, mezuniyet için genel not ortalaması ise en az 4,00'lü not sisteminde 2,00-üstü olmalıdır.
Lisans yatay geçiş ne zaman yapılır?
Geçiş Zamanı: Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık ilk yıl sayılmaz, öğrencilerin not ortalamasının hesaplanabilmesi için bölümlerinde bir yılı tamamlamaları gerekir. Normalde 2. başvuru, 2. öğretim yılı sonunda yapılır.
Kimler merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilir?
Merkezi Yatay Geçişi Kimler Yapabilir? Merkezi yatay geçiş yapılabilmesi için herhangi bir sınıf ya da ortalama şartı yoktur. Daha önce merkezi yerleştirme yapmamış herkes, puanının yettiği bir üniversite için bu sistem aracılığıyla dönem başlamadan önce geçiş yapabilir.
Genel ortalama 180 altında olursa ne olur?
Genel ortalama 180 altında olursa ne olur?
Öncelikle öğrencinin GANO 'suna bakılır. Şayet GANO 1.80 altında ise bu durumda öğrencinin son iki dönem YANO 'suna bakılır. 2.00 altı ise sınamalı öğrenci olur. – Bu durumda olan DÖNEMLİK müfredata öğrenciler bir sonraki yarıyıldan ders ALAMAZ.
Ortalama kaç olursa sınıfta kalınır üniversite?
Ortalama kaç olursa sınıfta kalınır üniversite?
1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Güz döneminde yatay geçiş yapılır mı?
Üzülerek belirtelim ki; yatay geçiş hakkı tek seferlik. Ancak yatay geçiş öncesi okuduğunuz okula geri dönebilmektesiniz. İlk yıl, sınavla yerleştiğiniz üniversitede kalma zorunluluğu var. Ancak ikinci yılın güz döneminde başvurulabiliyor.
Yatay geçişte hangi puana bakılır?
Cevap 3 – Yatay geçişte öğrencilerin, başarısız ve/veya alt yarıyıllardan alınmamış dersi bulunmaması ve gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla kadar geçiş notu dahil) 4.00 tam not üzerinden en az 2.50 veya 100 üzerinden en az 60 …
MYP ile yatay geçişte hangi puana bakılır?
MYP'nin Şartları Nelerdir? 1- Geçiş yapmak istediğiniz bölümün taban puanına eşit veya daha yüksek bir TYT veya YKS puanına sahip olmanız gerekmektedir. Örneğin 2020 YKS'de eşit ağırlık puan türünde 360 puan alarak Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne yerleştiniz.
Ortalama 2 altında olursa ne olur?
Ortalama 2 altında olursa ne olur?
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız. AA ile CC arasında aldığınız dersleri ise, kayıtsız şartsız geçtiniz demektir.
Üniversitede ortalama kaç altında olursa sınıfta kalınır?
Üniversitede ortalama kaç altında olursa sınıfta kalınır?