Modoratör
Yeni Üye
Üniversiteden başka üniversiteye geçiş nasıl yapılır?
Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.
Kayıt donduran öğrenci yatay geçiş yapabilir mi?
– Kayıt dondurmuş veya kayıtsız statüde olmak, yatay geçiş başvurusu yapmak için engel değildir. – ÖSYM tarfından belirtilen yükseköğretim kurumlarına yerleşen ancak kayıt yaptırmayan adaylar ile yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapamazlar.
Kaç kere yatay geçiş hakkı var?
Kaç kere yatay geçiş hakkı var?
KAÇ KEZ YATAY GEÇİŞ YAPILIR? Öğrenciler sadece bir defa yatay geçiş yapabilir. Ancak Ek Madde 1 kapsamında yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmeleri mümkün.
Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş hakkı kaç defa yapılır?
Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş hakkı kaç defa yapılır?
Cevap 11 – Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.
Yatay geçişte kayıt yapılmazsa ne olur?
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
3 sınıfta yatay geçiş yapılır mı?
1- Akademik başarıya göre Lisans(4 yıllık) programlarında 2. ve 3. sınıfın başında(3. ve 5. yarıyıllarda); ön lisans(2 yıllık) programlarında 1. sınıfın bahar dönemi(2. yarıyıl) ile 2. sınıfı başında(3. yarıyılda) yatay geçişle öğrenci kabul edilir.
2 kere Merkezi yatay geçiş yapılabilir mi?
2 kere Merkezi yatay geçiş yapılabilir mi?
Merkezi Yerleştirme Puanını kullanarak farklı bir bölüme yatay geçiş yaptınız ve bu bölümden memnun değilseniz 2.defa MYP puanıyla yatay geçiş yapamazsınız. Ancak geçiş yapmadan önceki bölümünüze tekrar dönebilirsiniz.
2 defa yatay geçiş yapılır mı?
2 defa yatay geçiş yapılır mı?
2019 Yatay Geçiş Başvurusu Kaç Kez Yapılabilir? Sadece 2 defa yatay geçiş yapma başvurusu yapabilirsiniz. Dolayısıyla, yatay geçiş yapmak için ortalamanıza dikkat etmelisiniz.