Son Konular

Urfa Şıllık Tatlısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Urfa Şıllık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çimdik tuz
1 adet yumurta
2 su bardağı un
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı (Margarin)
Üzerine (Bunlar isteğe ve meskende bulunmaya bağlı);
Ceviz
Urfa fıstığı
Fındık

Urfa Şıllık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi kaynatalım krepleri yaparken o kaynamış olur.
Suyumuzu sütümüzü ve yumurtayı güzelce çırpalım. Unu ekleyip yeterlice karıştıralım. Krep hamuru üzere biraz cıvık halde olacak.
Elektrikli tava kullandım ben yaparken.
Krep üzere tavaya birer kepçe halinde alıp dökelim iki tarafını yakmadan pişirelim.
Hepsini pişirdikten sonra içine ceviz fıstık koyup, sarmak isterseniz olur ben o denli kullanmadım rulo biçiminde hepsini saralım tepsimize dizelim.
Üstüne ılık şerbetimizi dökelim üstünü süsleyelim. Afiyetler olsunnn.
Urfa Şıllık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

T

Tavuklu Fıstık Köftesi

T

Kaşarlı Domates Halkası

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Şanlı Urfa Yolu Şıllık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt 1 çay bardağı su Yarım fincan sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 kase ceviz 2 su bardağı un Şerbeti için 2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker Şanlı Urfa Yolu Şıllık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Cevizli Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz 1 paket şekerli vanilya Şerbeti için 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su Cevizli Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için; 1 su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik 3 yemek kaşığı tereyağ Üzeri için; Dondurma Fındık Dondurmalı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şerbetimiz için süt,su ve şekerimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Muhallebili Muska Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket baklavalık yufka 125 gram tereyağı Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Muhallebisi için; 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Şıllık Tatlısı (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler Krep için; 2 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 su bardağı un 1 tutam tuz Tavayı yağlamak için; sade yağ veya kuyruk yağı İçi içinde; 1 su bardağı ceviz Şerbeti için; 2 bardak şeker 3 bardak su 1 yemek kaşığı sade yağ Şıllık Tatlısı (Yöresel)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
theking
T
  1. Konular

1. 1.281.595
  2. Mesajlar

1. 1.679.794
  3. Kullanıcılar

1. 31.865