- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -4
- Meslek
- Webmaster
Üroloji muayenesi nasıl yapılır?
Kadınlarda ürolojik muayene sırasında erkeklerden farklı olarak böbrek ve karın muayenesinden sonra genital muayene sırasında inspeksiyonla önce genital bölge kontrol edilir. Vajinal giriş, labia majora ve minoralar cinsel yolla bulaşan hastalıkların olup olmaması açısından incelenir.
Deniz Abat kimdir?
Uzm. Dr. Deniz Abat Üroloji uzmanıdır. alanlarında hizmet veriyor ve hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.
Kadınlar üroloji ye gider mi?
Üroloji sistemi, özellikle erkeklerde üreme ve boşaltım sistemi ile ilgilenmektedir. Kadınlarda ise daha çok boşaltım sistemi hastalıklarını ele almaktadır. Kadınlarda üreme sistemi iel boşaltım sistemleri bir bütün haline incelenmesi gerektiği için üroloji, kadın hastalıkları uzmanı ile birlikte çalışmaktadır.
Cinsel organ hastalıklarına hangi doktor bakar?
Üroloji ayrıca erkek üreme organları ile ilgili sorunlarla da ilgilenir (penis, testisler, skrotum, prostat vb. ). Üroloji alanında uzmanlaşmış kişilere ürolog adı verilir, ürologlar bu rahatsızlık ve hastalık grubunu teşhis ve tedavi etmek için eğitilmiş sağlık uzmanlarıdır.
Üroloji kadınları nasıl muayene eder?
Muayene. Detaylı bir pelvik ve genel muayene ürolog tarafından yapılır.Muayene yapılırken hastanın idrara sıkışık olması ve litotomi pozisyonunda yapılması gerekir. Hasta öksürtülerek ıkındırılarak idrar kaçıp kaçmadığı gözlenir, eğer yatar pozisyonda kaçmıyorsa ayağa kaldırılıp öksürtürmeli ve ıkındırılmalıdır.
Ürogenital sistem muayenesi nasıl yapılır?
Bu yöntemde hastanın idrar torbası ilaçla doldurulur ve hasta idrarını yaparken röntgen filmi çekilir. Bu yöntemle idrar yolları darlıkları, mesane değişiklikleri, böbreklere doğru idrar kaçağının olup olmadığı anlaşılır.
Bedi Süner kimdir?
Bedi Süner Üroloji uzmanıdır. alanlarında hizmet veriyor ve hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.
Hayrettin Sabuncu kimdir?
Hayrettin Sabuncu Üroloji uzmanıdır. Prostat Büyümesi, İdrar Yaparken Yanma (Dizüri), Mesane (İdrar Kesesi) Taşı alanlarında hizmet veriyor ve Prostat tedavisi, Eswt, Lazerle prostat cerrahisi hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.