- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -155
Ürün izlenebilirliği nasıl yapılır?
İzlenebilirlik iki şekilde olur: Lot bazında ve seri no bazında. Lot numarası (bazı kaynaklarda parti numarası diye de geçer) tek seferde üretilen ürünleri ifade eder. A makinasında, örneğin 28 Nisan tarihinde üretilen ürünlere tek bir lotnumarası verilir.Izlenebilirlik matrisi nedir?
İzlenebilirlik Matrisi, ilişkinin bütünlüğünü kontrol etmek için çoka çok ilişkisi gerektiren herhangi iki temel belgeyi birlikte ilişkilendiren bir belgedir. Gereksinimleri izlemek ve mevcut proje gereksinimlerinin karşılandığını kontrol etmek için kullanılır.Izlenebilirlik testi nedir?
Izlenebilirlik testi nedir?İzlenebilirlik; üretim, işleme ve dağıtımın tüm aşamaları boyunca bitkisel ve hayvansal ürünlerin, gıda ve yemin, gıdanın elde edildiği hayvanın veya bitkinin, gıda ve yemde bulunması amaçlanan veya beklenen bir maddenin izinin sürülebilmesi ve takip edilebilmesidir.
Gereksinim izlenebilirliğin amacı nedir?
Gereksinim izlenebilirlik araçları, gereksinimlerin MS Word, MS Excel, ReqIF ve diğer kaynaklar, yaşam döngüsünün farklı aşamalarındaki değişiklikleri yönetir ve diğer şeylerin yanı sıra hangi gereksinimlerin test edilip edilmediğini belirler.Ürün izlenebilirliği ne demek?
Ürün izlenebilirliği, ürünün üretici tarafından kaydedilmesi ve tanımlanmasının ardından nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar gerçekleşen eylemleri kapsamaktadır.Ürün parti numarası nasıl verilir?
Ürün parti numarası nasıl verilir?Her şirketin, ürünlerine parti numarası atamak için farklı bir yöntemi vardır. Üretim parti numaralarında üretim tarihi, konum, son kullanma tarihi veya rakam kombinasyonları temel alınabilir. Her durumda parti numarası, yalnızca söz konusu ürün grubu için geçerli olan benzersiz bir rakam veya harf dizisidir.
İzlenebilirlik formu nedir?
Bir ürünün üretim, paketleme, depolama, sevkiyat aşamalarının ve satış noktasına ulaşana dek geçirdiği tüm işlemlerin kayıt altına alınmasına izlenebilirlik denilmektedir. Kaydedilen bilgilerin gerektiği hallerde paylaşılabilmesi de izlenebilirlik dahilindedir.İzlenebilirlik testi nasıl yapılır?
El terminali üzerinden ilgili sevkiyat personeline 'sevk emri' iletilir. Sipariş edilen ürünün hangi hücreden alınması gerektiği sistem tarafından FIFO'ya uygun olarak atanır. Sevkiyat personeli, ürünü ilgili hücreden alıp sevkiyat arabasına yükler ve ürünün üzerindeki barkodu el terminali ile okutur.Bir gereksinimi izlemek ne anlama gelir?
Bir gereksinimi izlemek ne anlama gelir?Gereksinim İzlenebilirliği Çoğu insan "izlenebilirlik" derken aslında kastettikleri şey, bir gereksinimin ömrünü geliştirme yaşam döngüsünde, başlangıcından dağıtıma ve ötesine kadar hem ileri hem de geri yönde tanımlama ve takip etme yeteneği olarak tanımlanan gereksinim izlenebilirliğidir. .
Ürün lot numarası nedir?
Parti Numarasına alternatif olarak Kod Numarası, Lot Numarası, Batch numarası olarak da adlandırılmaktadır. Lot Numaraları benzer gruplarda ki ürünlere verilen sayılardır, genellikle şişe etiketlerinde, paketlerde ve karton ambalajlarda saat ve tarih baskılarının yanına yazılır.Parti no nasıl verilir?
Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere parti numarası, tek seferde üretilen ürünlerin tamamını kapsar. Örneğin; A makinasında 20 Aralık tarihinde üretilen ürünlerin tamamına aynı parti no verilir. Yani ürün sayısına bakılmaksızın tamamına aynı numara verilir. 1000 adet mal varsa, tamamı için aynı numaralar kullanılır.Ürünlerde parti no nerede yazar?
Ürünlerde parti no nerede yazar?Parti numarası ürünlerin neresinde bulunur? Üretim parti numarası genellikle ürün paketinin dışına basılır. Genellikle ürün paketinin üst, alt veya yan taraflarında bulunur. Parti numarası benzersiz, okunaklı ve ürünün kullanım ömrü boyunca kalıcı olmalıdır.