Modoratör
Efsanevi Üye
Ustalık belgesi olmadan berber dükkanı açılır mı?
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun iş yeri açmak için bazı mesleklerden istenilen 'Ustalık Belgesi' olması şartı 4. maddesinde yapılan değişiklikle kaldırıldı. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 4. maddesinde yapılan değişiklikle bazı mesleklerden iş yeri açarken 'Ustalık Belgesi' istenmeyecek.
Kuaförlük iş yeri açma belgesi nasıl alınır?
Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
Berber ruhsatı nereden alınır?
Berber ruhsatı nereden alınır?
Belgelerin tam listesi, ilçe belediyelerinden öğrenilebilir. Başvurular, ruhsat ve denetim müdürlüğü, ruhsat kontrol servislerinden alınabilecek başvuru formları doldurularak ve gerekli belgeleri eksiksiz tamamladıktan sonra yine ruhsat ve denetim müdürlüğü, ruhsat kontrol servisine yapılır.
Kuaför dükkanı açmak için hangi belgeler gerekli?
Kuaför dükkanı açmak için hangi belgeler gerekli?
Ruhsat Başvuru Ve Beyan Formu (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden Temin Edilebilir.) Kira Kontratı (Mülk sahibi vefatı durumunda veraset İlanı ve varislerin kira kontratında imzaları gerekmektedir.) Çalışanlar Ustalık ve Kalfalık Belgesini veya Çıraklık Sözleşmesine sahip olacaktır.
Dükkan açmak için ustalık belgesi şart mi?
İşyeri açmak için mezun olduğunuz okula ve açmak istediğiniz işyerinin çeşidine göre "Ustalık Belgesi" almanız gereklidir. Bu belge Ülkemizde Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenerek verilmektedir. Belediyelere yapmış olduğunuz başvurularda "Ustalık Belgesi" istenmektedir.
Bayan kuaför kalfalık belgesi ile dükkan açılır mi?
Ustalık ve kalfalık belgesine sahip olanlar, meslekleriyle ilgili alanlarda iş yeri açma imkanına sahip olacak.
Berber dükkanı açmak için kalfalık belgesine ihtiyaç var mı?
Berber dükkanı açmak için kalfalık belgesine ihtiyaç var mı?
Ustalık ve kalfalık belgesine sahip olanlar, meslekleriyle ilgili alanlarda iş yeri açma imkanına sahip olacak. Daha önceki düzenlemede, bir meslek dalında kalfalık sınavına girmek için 6 sene, ustalık için de bunun üzerine 5 yıl olmak üzere toplam 11 sene bir iş yerinde çalıştığını beyan etme zorunluluğu bulunuyordu.
Kalfalık belgesi olan dükkan açabilir mi?
Kalfalık belgesi olan dükkan açabilir mi?
Meslekî ve teknik eğitim okul ve kurumlarının örgün eğitim programlarından mezun olanlar ve kalfalık belgesi sahipleri bu hükmün dışında tutulur. İşyeri sahibi, aday çırağı ve çırağı çalıştırmaya başlamadan önce bunların velisi veya vasisi veya reşit ise kendisi ile yazılı çıraklık sözleşmesi yapmak zorundadır.