Modoratör
Yeni Üye
UYDS ne demek?
açılımı ulusal yapı denetim sistemi'dir. şantiye şefliği, yapı denetçisi ve mimari proje müellifi olarak kayıt olunması gerekiyor. çevre ve şehircilik bakanlığına ait bir sistem ve 2019 yılından itibaren aktif.
4708 sayılı kanun nedir?
MADDE 1. — Bu Kanunun amacı; can ve mal güvenliğini teminen, imar plânına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimini sağlamak ve yapı denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Proje müellifi olmak ne demek?
Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere, proje müellifi deniyor.
Küme yapı ne demek?
Küme yapı ne demek?
Küme yapı( Eski Tanım): Uygulama imar planının sınırları içerisinde aynı adada o yapı müteahhidi tarafından inşa edilecek ve proje müelliflerince elektronik ortama bilgileri, bu yapılardan herhangi birine Bakanlıkça elektronik ortamda görevlendirme yapılmadan, en fazla 30 gün içerisinde girilen ve sayısı iki veya daha …
UDIM ne demek?
UDIM ne demek?
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen depremin büyük bir deprem sonucu, bölgedeki gerilme yani deprem aktivitesinin değişmesi sonucunda oluşmuş bir deprem olarak nitelendirilebileceğini …
Yapı denetim zorunluluğu kaç m2 den sonra?
Birden fazla müstakil yapının bulunduğu parsellerde, bütün yapıların toplam yapı inşaat alanının 200 metrekareyi geçmesi halinde de bu Kanun uygulanır.
Yapı denetim cezası nedir?
2) Yapı sahibinden veya vekilinden, yapı denetim hesabına yatırılmaksızın yapı denetimi hizmet bedeli alındığının tespit edilmesi, hâllerinde, üstlenilen denetim işlerinin tamamına ait yapı denetimi hizmet sözleşmesi bedelleri toplamının %3'ü kadar idari para cezası verilir.
Proje müellifi kimler olabilir?
Müellif ne demek Osmanlı?
Müellif ne demek Osmanlı?
(Tekili: Müellif) (Ülfet. den) Kitap yazanlar, eser sâhipleri.
Küme yapı onayı nedir?
Küme yapı onayı nedir?