Son Konular

Uyum denetimi nedir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Uyum denetimi nedir?

Mevzuata uyum denetimleri; işletmelerin talebi üzerine yapıla ve firmanın operasyonel süreçleri, üretim faaliyetleri ve uygulamaları sırasında iş sağlığı ve güvenliği alanında yasal gerekliliklerin ne kadar sağlandığının belirlenmesi için bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetlenmesi çalışmalarıdır.

Denetim hangi başlıklar altında yapılır?

Denetim kanıtları türlerine göre fiziki, sözlü, belgeye dayanan ve analitik olmak üzere dört başlık altında gruplandırılabilir: Fiziki Kanıtlar: Genellikle kişilerin ve olayların gözlemlenmesi ya da varlıkların incelenmesi yoluyla elde edilmektedir.

Iyi bir denetçi nasıl olmalıdır?

Iyi bir denetçi nasıl olmalıdır?
İç Denetçinin Sahip Olması Gereken En Önemli Beceri: İletişim
- Dürüst ve faziletli davranır.
- Yetkinlik ve profesyonel özen sergiler.
- Objektiftir ve etki altında kalmaz (bağımsızdır)
- Kurumun stratejileri, hedefleri ve riskleri ile uyumludur.
- Uygun olarak konumlandırılmıştır ve yeterli kaynağa sahiptir.

Uyum Departmanı ne iş yapar?

Uyum Departmanı ne iş yapar?
Uyum görevlisinin temel görevi; Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi için, Kanun ve Kanun uyarınca çıkarılan yönetmelik ve tebliğlere gerekli uyumun sağlanması amacıyla oluşturulan uyum programını yürütmektir.

Uyumluluk Yönetimi Nedir?

ISO 19600 standardı uyumluluk yönetim sistemi ile ilgili rehberlik sağlayan yeni bir uluslararası standarttır. ISO 19600 Uyumluluk Yönetim Sistemi, uluslararası, yerel ve endüstri düzeyinde uyumluluk çerçevesini oluşturmak ve bu çerçeve doğrultusunda uyumluluk şartlarının yönetmeyi amaçlayan bir standarttır.

Denetim işlemleri nelerdir?

Genel olarak denetim görüşüne varmadan denetçinin yaptığı çalışmalara denetim işlemleri denir. Geleneksel denetim işlemleri karşılaştırma,tutar aktarmalarının incelenmesi,aritmetik inceleme ve belge incelemesidir. Denetim işlemlerinin en önemlisidir.

Denetim planı neleri kapsar?

Denetim planı neleri kapsar?
Denetim planı, yapılan ön incelemelerden elde edilen bilgilerden yararlanılarak aşağıdaki konuların belirlenmesini içerir. 2-Denetimde görevlendirilecek elaman sayısı ve iş bölümünün planlanması, 4-İşletmenin iç kontrol (denetim) sisteminin incelenmesi.

Iyi bir iç denetçi nasıl olunur?

Iyi bir iç denetçi nasıl olunur?
- İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor.
- Bazı firmalar, kişilerin mezun olduktan sonra iç denetim ile alakalı sertifika programlarından sertifika almış olmasını talep edebiliyor.

Bir denetçi hangi becerilere sahip olmalıdır?

Denetçi, stratejik analiz süreci, iş analizi teknikleri (SWOT, MOST, PESTLE vb.), stratejik karar alma süreçleri, organizasyonel davranış, performans yönetimi, proje yönetimi, kalite yönetimi, liderlik, kurumsal yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk, etik, sürdürülebilirlik gibi konular hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Denetim Çeşitleri Nelerdir sağlık?

MADDE 13- (1) Ruhsata esas denetim, hizmete esas denetim, seviyelendirme ve tescil denetimi olmak üzere amacına göre üç türlü denetim yapılır.

Denetçi türleri kaça ayrılır?

Denetçi türleri kaça ayrılır?
Denetçilerin statülerine (unvanlar›na) göre denetim tür- leri; iç denetim, d›fl denetim ve kamu denetimi olmak üzere üç bafll›k al- t›nda tan›mlanmaktad›r.

Uyum denetimi, işletmelerin operasyonel süreçleri, üretim faaliyetleri ve uygulamaları sırasında iş sağlığı ve güvenliği alanında yasal gerekliliklerin bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetlenerek ne kadar sağlandığının belirlendiği çalışmalar şeklinde tanımlanır.

Denetim genellikle dört başlık altında yapılmaktadır: fiziki, sözlü, belgeye dayanan ve analitik kanıtlar. Fiziki kanıtlar genellikle olayların gözlemlenmesi veya varlıkların incelenmesi yoluyla elde edilir.

İyi bir denetçi olmak için çeşitli becerilere sahip olmak gerekir. İletişim becerisi en önemlisidir ve dürüstlük, objektiflik, profesyonellik, bağımsızlık, uygun konumlanma, ve yeterli kaynaklara sahip olma gibi özellikleri içermelidir.

Uyum departmanı, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi için uyum programını yürütmekle görevlidir. ISO 19600 standardı ise uyumluluk yönetim sistemi ile ilgili rehberlik sağlayan uluslararası bir standarttır.

Denetim planı, yapılan ön incelemelerden elde edilen bilgilerle belirlenen konuları içerir. İç denetçi olmak isteyenler genellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya Mühendislik Fakültesi mezunu olmalı ve sertifika programlarına katılarak belirli sertifikalara sahip olmalıdır.

Denetçilerin sahip olması gereken beceriler arasında stratejik analiz, iş analizi teknikleri, liderlik, proje yönetimi, etik, kurumsal yönetim gibi konularda bilgi sahibi olmaları önemlidir.

Denetim çeşitleri ise genellikle ruhsata esas denetim, hizmete esas denetim, seviyelendirme ve tescil denetimi olmak üzere üç türlü olarak değerlendirilir. Denetçi türleri ise genellikle iç denetim, dış denetim ve kamu denetimi olmak üzere üç ana başlık altında incelenir.

Wagner yasasi neyi ifade eder?

Who is Bill Bixby?

1. Konular

1. 1.281.965
  2. Mesajlar

1. 1.680.689
  3. Kullanıcılar

1. 31.926
  4. Son üye

Geri
Üst Alt