Modoratör
Efsanevi Üye
Uzaktan eğitim neden daha iyi?
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
Hangi üniversiteler online geçti?
Hangi üniversiteler online geçti?
HANGİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇMİŞTİ? Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022'ye kadar tıp ve hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Final sınavları da online düzenlenecek. Boğaziçi Üniversitesi 4 Ocak 2022'ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini açıkladı.
Uzaktan eğitim almak mantıklı mı?
Uzaktan Eğitimin avantajlarını şöyle sıralayacak olursak: * Uzaktan eğitimin merkezinde öğrenci vardır. * Dünyanın her yerinden herkese katılma imkanı sunduğu için fırsat eşitliği sağlamaktadır. * Fiziksel engellerinden dolayı örgün eğitime devam edemeyen öğrencilere eğitim alma fırsatı sunar.
Tekuzem Üyelik ücretli mi?
Tekuzem Üyelik ücretli mi?
Tekuzem.com Ana Sayfa veya Haftalık Canlı Yayın Takviminden katılmak istediğiniz Ücretsiz Canlı Yayını seçin. ÜCRETSİZ KATIL butonuna tıkladığınızda açılan sayfadaki formu Ad Soyad ve Cep Telefonu bilgilerinizi girerek doldurun.
Uzaktan eğitim neden olmalı?
Uzaktan Eğitim; Gelişmiş araçlarla ders işleme imkanı sağlar. Uzaktan Eğitim; Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için vazgeçilmezdir. Uzaktan Eğitim; Eğitim ve Öğretim ortamına 7/24 erişim olanağı sağlar. Uzaktan Eğitim; İşte çalışmak zorunda olan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.
Uzaktan eğitim nasıl daha verimli olur?
Uzaktan eğitim nasıl daha verimli olur?
UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN FAYDALI İPUÇLARI
- Öncelikle kendinize derslerinizi dinlemek ve çalışmalarınızı yapmak için özel bir yer belirleyin.
- Çalışma alanınızdan dikkatinizi dağıtacak her türlü gereksiz eşyayı çıkartın.
- Yatağımız, ders çalışmak ve online dersleri izlemek için uygun bir yer değildir.
Hangi üniversiteler uzaktan eğitim kararı aldı?
ODTÜ, Marmara, Hacettepe, Yıldız Teknik, 9 Eylül, Ege, Ankara, Atatürk, Eskişehir Anadolu, Osmangazi, Konya Selçuk, Yeditepe, Özyeğin, ve Atlas üniversiteleri dönem başında karar verdikleri gibi hibrit eğitime devam ederken, sınavlarını yine dönem başında belirlendiği gibi yüze yüze yapacak.
Üniversiteler online eğitime geçecek mi?
Üniversiteler online eğitime geçecek mi?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak" şeklinde açıklama yaptı.
2 yıllık uzaktan eğitim nasıl oluyor?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.
Tekuzem kitap veriyor mu?
Tekuzem kitap veriyor mu?
Cevap: Merhabalar, yayın gönderimi yapmıyoruz. Online olarak ders notlarını indirebilirsiniz.
Uzemgo kimin?
uzemgo.com, Bir Gürsel Online Markasıdır.
Yüz yüze eğitim neden daha iyi?
Yüz yüze eğitim neden daha iyi?
Bu noktada, online eğitim ile eğitimde fırsat eşitliği daha kolay sağlanabilmektedir. Geleneksel eğitimde ise aynı mekânı paylaşma şansınız yoksa derslere katılamazsınız. Online eğitim topluluk içinde kendisini rahat hissetmeyen, sosyal fobileri olan kişiler için rahatlık sağlar.
Uzaktan eğitimin zararları nelerdir?
Uzaktan eğitim yüz yüze iletişimden yoksundur. Eğitmenle öğrenci arasında herhangi bir şekilde yüz yüze iletişimin olmaması, öğrenci geri bildiriminin önüne geçer, sosyal izolasyona neden olur ve öğrenci onu verimli çalışmaya teşvik eden baskının eksikliğini hissedebilir.