Modoratör
Efsanevi Üye
Uzaktan eğitime neden ihtiyaç duyuldu?
Zengin, gelişmiş ve etkileşimli araçlarla ders işleme imkanı sağlar. Öğretim ortamı ve içeriğe 7 gün 24 saat erişim olanağı verir. Geleneksel eğitimden yararlanmayan kişiler için vazgeçilmezdir. Bir işte çalışmak zorunda olanların hem ailesine zaman ayırabillerini hem de öğrenimlerine devam edebilmelerini sağlar.
Uzaktan eğitimin amacı nedir?
Uzaktan eğitimin amacı nedir?
Uzaktan Eğitim modellerinin en önemli amacı, büyük bir kitlenin gerekli eğitimleri bulundukları yerden ve zamanda almalarıdır. Eğitimi alacak kişiye sunulan bu esneklik, eğitimin alınmasını kolaylaştırmaktadır.
Yüz yüze eğitim neden önemlidir?
Bu noktada, online eğitim ile eğitimde fırsat eşitliği daha kolay sağlanabilmektedir. Geleneksel eğitimde ise aynı mekânı paylaşma şansınız yoksa derslere katılamazsınız. Online eğitim topluluk içinde kendisini rahat hissetmeyen, sosyal fobileri olan kişiler için rahatlık sağlar.
Uzaktan eğitimin zararları nelerdir?
Uzaktan eğitimin zararları nelerdir?
Uzaktan eğitim yüz yüze iletişimden yoksundur. Eğitmenle öğrenci arasında herhangi bir şekilde yüz yüze iletişimin olmaması, öğrenci geri bildiriminin önüne geçer, sosyal izolasyona neden olur ve öğrenci onu verimli çalışmaya teşvik eden baskının eksikliğini hissedebilir.
Uzaktan eğitim yüz yüze eğitim mi?
Online eğitim, öğrenci ile öğretmenin farklı mekânlarda olduğu ve eğitim esnasında teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir sistemdir. Geleneksel eğitimde ise öğretmen ve öğrenci aynı mekânı paylaşır, eğitim yüz yüze gerçekleştirilir.
Yüz yüze eğitim ne anlama geliyor?
Yüz yüze eğitim ne anlama geliyor?
İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri hariç olmak üzere, öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitim.
Uzaktan eğitim neden zararlıdır?
Dezavantajları Öğrencilerden hepsinin uzaktan eğitim için gerekli teknolojik donanıma sahip olmaması. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi öğrenme güçlüklerine veya çıkan probleme öğretmenin anında müdahalesinin kısıtlı olması. Kendi kendine çalışma alışkanlığı olmayan öğrenciyi kontrolün güçlüğü.