<
Editör
Yeni Üye
Uzaktan eğitimi verimli hale getirmek için ne yapılabilir?
UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN FAYDALI İPUÇLARI
- Öncelikle kendinize derslerinizi dinlemek ve çalışmalarınızı yapmak için özel bir yer belirleyin.
- Çalışma alanınızdan dikkatinizi dağıtacak her türlü gereksiz eşyayı çıkartın.
- Yatağımız, ders çalışmak ve online dersleri izlemek için uygun bir yer değildir.
Online eğitim gelir mi?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak" şeklinde açıklama yaptı.
Online eğitim nasıl verilir?
Online eğitim nasıl verilir?
Online Eğitim Nasıl Yapılır? Video, ses, grafik, bilgisayar, çoklu ortam teknolojisi gibi araçların yardımıyla, online olarak uzaktan bağlanılarak yapılmaktadır. Tam zamanlı çalışanlar ve yurt dışında eğitim görmek isteyip buna imkân bulamayanlar için uzaktan online eğitimler ideal seçeneklerdir.
Eğitimde etkileşim ne demek?
Eğitimde etkileşim ne demek?
Etkileşim, birbirini karşılıklı etkileme sürecidir. Bu süreç, eğitimde bireyin, çevresiyle ve diğer bireyle sürekli etkileşim içinde olduğunu ortaya koyar. Ancak, yüz yüze eğitim açısından bakıldığında öğretmen ile öğrenci, öğrenci ile öğrenci, öğrenci ile öğretmenin sürekli bir etkileşim süreci söz konusu olmaktadır.
Uzaktan eğitim de nelere dikkat edilmeli?
Online eğitim sürecinde çocuğun dikkat dağınıklığı yaşamaması için tıpkı okul ortamında olduğu gibi çalışma yerinin belli olması, bir çalışma masasının bulunması, masa, duvar vb yerlerde dikkat dağıtıcı unsurların olmaması, çocuğun ders öncesinde ders ile ilgili kalem, defter, kitap gibi materyallerinin hazır bulunuyor …
Uzaktan eğitim ne kadar verimli?
Sosyal ortamlara girme konusunda sorunlar yaşayan öğrenciler için verimli bir anlatım sağlanır. Uzaktan eğitimde öğrenciler derse daha rahat girebilir ve diğer insanların kendilerini göreceğinden çekinmezler. Bu nedenle sosyal ortamlara girmekten korkan ve fobileri olan öğrenciler daha rahat olurlar.
2022 uzaktan eğitim Olacak mı?
2022 uzaktan eğitim Olacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Özer, "7 Şubat'ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz" dedi. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.
Uzaktan eğitim dersleri nasıl oluyor?
Uzaktan eğitim dersleri nasıl oluyor?
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir.