Modoratör
Efsanevi Üye
Uzaktan Eğitimin Geleceği Nedir?
Uzaktan eğitimi benimseyen kurumlar öğrencilerine daha kolay ulaşabilirler. Zaman ve mekân fark etmeksizin eğitime ulaşım sağlanabilir. Eğitmen ve öğrenci arasında kolaylıkla bireysel bağ kurulabilir. Öğrencilerin geleceğin teknolojisi ile iletişimi güçlendirilir.
Eğitim Neden Online olmalı?
Online eğitim, her bir öğrenenin kendi hızında öğrenmesine imkan sağlar. Online eğitim ders materyallerine sınırsız erişim sağlar. Bu yönüyle tekrar kullanılabilir ders materyalleri ile ortak ders içeriği ile ekonomik bir alternatif sunar. Online Eğitim, eğitimde fırsat eşitliği sağlar.
Uzaktan eğitim geleneksel eğitimin yerini alabilir mi?
Uzaktan eğitim sistemlerinin geleneksel eğitimin yerini alması mümkün değildir. Geleneksel eğitim ile uzaktan eğitim sistemlerinin birleştirilerek verilmesi daha etkin bir eğitimi sağlar.
Uzaktan eğitime neden ihtiyaç duyuldu?
Uzaktan eğitime neden ihtiyaç duyuldu?
Uzaktan eğitime neden ihtiyaç duyulduğu kısaca şu şekilde ifade edilebilir (Şen vd., 2010: 2): Daha geniş kitlelere eğitim hizmeti götürmek. Eğitimde fırsat ve imkân eşitliği sağlamak. Farklı mekânlardaki uzmanlardan yararlanmak.
Uzaktan Eğitim kalıcı olabilir mi?
Uzaktan Eğitim kalıcı olabilir mi?
İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklama… Uzaktan Eğitim Artık Kalıcı Olacak! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi döneminde başlayan uzaktan eğitimin salgının sona ermesinin ardından da kalıcı olacağını belirtti.
Uzaktan Eğitim Nedir akademik?
Uzaktan Eğitim ; zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği …
Online eğitimin etkileri nelerdir?
Bu avantajlardan bazıları;
- yüz yüze öğrenme imkanı bulunmayan öğrencilere erişilmesi,
- eğitim giderlerinin azalması,
- daha merkeziyetçi bir sistem olması sebebiyle eğitimde kalitenin artması, teknolojik gelişmelerin daha hızlı transferine imkan sağlaması,
Neden yüz yüze eğitim?
Yüz yüze eğitim, sosyalleşmenin gerçekleşmesinde, çocukların ve ergenlerin kişilik ve kimliklerinin gelişiminde, sosyal ve duygusal zekalarının ve yetkinliklerinin gelişiminde çok önemli bir rol oynar.
Uzaktan eğitimin dezavantajları nelerdir?
Uzaktan eğitimin dezavantajları nelerdir?
Dezavantajları Öğrencilerden hepsinin uzaktan eğitim için gerekli teknolojik donanıma sahip olmaması. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi öğrenme güçlüklerine veya çıkan probleme öğretmenin anında müdahalesinin kısıtlı olması. Kendi kendine çalışma alışkanlığı olmayan öğrenciyi kontrolün güçlüğü.
Neden yüz yüze eğitim daha iyi?
Neden yüz yüze eğitim daha iyi?
Yüz yüze eğitim ortamında akran etkileşimi sosyal ve akademik gelişimi destekler. Okul ve sınıf ortamında olmak, akranlarıyla etkileşim kurma fırsatı sağlar. Bu etkileşim benlik algısının gelişimi, özgüven gelişimi ve bir kimlik inşa etmede hayati önem taşır.
Uzaktan eğitimin önemi nedir?
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
Üniversite tercihleri uzaktan eğitim nedir?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.