Modoratör
Yeni Üye
Uzaras filament leri nasıl?
Uzaras3D Kalitesiz Filamentler! Uzaras adlı firmadan yerli üretim yaptıkları ve fiyatları uygun olduğu için çok miktarda filament satın aldım. Filamentler son derece kalitesiz. Baskıların yarıda kesilmesine, zaman ve para kaybına yol açıyor. En ufak bir teknik destekleri yok.
PLA neden yapılır?
PLA Filamenti PLA (Polylactic Acid), mısır nişastası ve şeker kamışından üretilen organik bir biyopolimer ve termoplastiktir. Bu nedenle, insan sağlığına zararlı değildir. ABS ile kıyaslandığında daha parlak bir görüntüye sahiptir.
Kaç çeşit filament vardır?
Kaç çeşit filament vardır?
İki farklı çapta filament vardır: 1,75 mm ve 2,85 mm/3 mm. 1.75mm çapa sahip 1 kg filament yaklaşık 330 m uzunluğa sahiptir. Filamentler ağırlığa göre satıldığından dolayı uzunlukları çaplarına göre değişiklik gösterebilir.
PETG filament nedir?
PETG filament nedir?
PETG filament, 3 boyutlu yazıcılarda en sık kullanılan filament çeşitlerinden biridir. PETG, dünyada en yaygın kullanılan plastik olan Polietilen Tereftalat'ın (PET) polimerizasyonu sırasında malzeme bileşimine glikol eklenmesiyle oluşur. Bu nedenle PETG'deki "G", "glikol modifiyeli" anlamına gelir.
PLA malzeme ne demek?
PLA veya Poliaktik Asit bio bazlı materyallerden çıkarılan dekstroz (şeker)'dan yapılmaktadır. En bilinen bio plastik veya bio polimerdir ve dünya ölçeğinde sadece bir fabrikada üretilmektedir. Natureworks Blair/Nebraska'da 130.000 ton'luk bir fabrikaya sahip olup Ingeo markası altında PLA üretimi yapmaktadır.
PLA maddesi nedir?
PLA(Polyactic Acid) filament hammaddesi, mısır nişastası ve şeker kamışıdır. Bu Hammaddeler fermente edilerek Piyopolimer ve Termoplastik üretimi gerçekleştirilir.
Filament türleri nelerdir?
Filament türleri nelerdir?
Filament Çeşitleri:
- PLA.
- ABS.
- PETG.
- Nylon.
- TPE.
- TPU.
- Wood.
- HIPS.
Filament nedir ve çeşitleri?
Filament nedir ve çeşitleri?
Filament, termoplastik malzemelerin 3D Yazıcılarda kullanılmak üzere özel olarak şekillendirilmiş halidir. Temelde granül halindeki malzemenin farklı aşamalardan geçirilerek bir plastik tel haline dönüştürülmesiyle oluşur.
PETG nerelerde kullanılır?
PETG, termoplastik bir malzemedir. Meşrubat, yiyecek ve içecek kapları, mutfak gereçleri ve kurabiye kalıpları gibi alanlarda kullanılır. ABS ve PLA'ya alternatif olan PETG, ABS'den daha güçlü ve esnek bir yapıya sahiptir.
PETG mi PLA mi?
Dış mekan kullanımında PETG, hava ve güneşte PLA'ya göre çok daha iyi dayanır. Öte yandan, PLA boyandığında çok daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Şeffaflık, PETG filamenti ile daha kolay elde edilir. Karmaşık baskılar, çift ekstrüdere sahip 3D yazıcılarda baskılar PLA ile daha kolay alınır.
Hangi marka filament alınır?
Hangi marka filament alınır?
En İyi PLA Filament Markaları
- Esun PLA+ Filament. Esun.
- Prusament PLA Filament. Prusament.
- Polymaker PolyMax PLA Filament. Polymaker PolyMax.
- Porima PLA Filament. Porima.
- Fillamentum PLA Filament. Fillamentum.
- Colorfabb PLA Filament. Colorfabb.