<
S
SoruCevap
Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
3 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı kuru üzüm
4-5 su bardağı un (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
Üzümlü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru üzüm hariç tüm materyaller bir ortaya getirilir, karıştırılır. Un azar azar, ele yapışmayacak bir hamur elde edilecek halde eklenir.
En son kuru üzüm ek edilir ve yoğrulur. 10 dakika kadar buzdolabında bekletilen hamur, 3 bezeye bölünür.
Her beze rulo yapılır, üç parmak genişliğinde kesilir. Kesilen dilimlerin üzerine çatalın art kısmıyla bastırılır.
Tepsiye alınan kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun .
250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
3 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı kuru üzüm
4-5 su bardağı un (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
Üzümlü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru üzüm hariç tüm materyaller bir ortaya getirilir, karıştırılır. Un azar azar, ele yapışmayacak bir hamur elde edilecek halde eklenir.
En son kuru üzüm ek edilir ve yoğrulur. 10 dakika kadar buzdolabında bekletilen hamur, 3 bezeye bölünür.
Her beze rulo yapılır, üç parmak genişliğinde kesilir. Kesilen dilimlerin üzerine çatalın art kısmıyla bastırılır.
Tepsiye alınan kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun .