haberci
Efsanevi Üye

Van Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniği, her gün yaklaşık 900 hasta ile ilgilenerek sağlık hizmeti sunmaktadır. Kliniğin Başhekimi Dr. Remzi Sarıkaya, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, kliniğin bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağladığını vurguladı.
Geçen yıl ekim ayında faaliyete geçen klinikte günlük ortalama 40 ameliyat gerçekleştirildiğini belirten Sarıkaya, "İlimiz, zorunlu hizmet kapsamında hekim temin edilen bir bölge. Bu sebeple sürekli sağlık hizmeti sunabilmek adına öğretim üyeleriyle kliniği geliştirdik. Göz kliniğimizde 3 öğretim üyesi, uzman ve asistan doktorlar ile hizmet vermekteyiz. Hekim sayımızın artması ve nitelikli sağlık hizmetlerimizde yaşanan gelişmeler bizi mutlu etmektedir." şeklinde konuştu.
Göz kliniğinde çalışan Dr. Burhan Başkan da günde ortalama 900 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini belirtti. Van ve çevre illere hizmet verdiklerini dile getiren Başkan, "Vitrektomi, kornea nakli, glokom ameliyatları, gözyaşı kanalı tıkanıklığı operasyonları gibi çeşitli cerrahi müdahaleleri başarıyla gerçekleştiriyoruz. Ayrıca retina hastalıklarına yönelik ileri düzey ameliyatlar da yapmaktayız." dedi.