haberci
Meraklı Üye

Van ilinde görev yapan Jandarma ekipleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca 868 okulu ziyaret ederek, öğrencilere hediyeler dağıtarak ve eğitimler vererek onların bilinçlenmelerine katkı sağladı.
Jandarma personeli, kentte huzur ve güvenliğin korunması amacıyla gece gündüz demeden çalışarak, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla etkileşimde bulunuyor.
Uzun mesafeler kat ederek okulları ve mahalleleri ziyaret eden jandarma ekipleri, öğrencilere kırtasiye malzemeleri, kitaplar, bayraklar, oyuncaklar ve kıyafetler hediye ederek sıcak bir iletişim ortamı oluşturuyor. Aynı zamanda çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla farklı eğitimler de veriliyor.
Jandarma ekipleri, 2024-2025 eğitim öğretim yılında toplamda 64 bin 124 çocuğa ulaşarak hem hediye dağıtıyor hem de eğitim faaliyetlerine katılmalarını sağlıyor. Son olarak, Gürpınar ilçesine bağlı Hoşab Mahallesi'nde bulunan Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu'nu ziyaret eden jandarma görevlileri, öğrencilere jandarmanın görevleri, trafik kuralları, sosyal medya kullanımı gibi konularda bilgi verdi ve hediyeler dağıttı.
Van İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Onur Akyüz, yaptığı açıklamada, sorumluluk bölgelerinde bulunan 670 ilkokul, 178 ortaokul ve 20 liseyi düzenli olarak ziyaret ettiklerini belirtti. Akyüz, öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla faaliyetler yaptıklarını vurguladı.
Jandarma ekipleri, öğrencileri korumaya yönelik faaliyetler gerçekleştirerek, çocukları siber zorbalık, kişisel bilgi paylaşımı ve dijital bağımlılık gibi konularda bilinçlendiriyor. Ayrıca, okul servis araçlarını ve sürücülerini denetleyerek trafik kuralları konusunda bilgilendirme faaliyetleri de yürütüyor.
Hoşab Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Başyardımcısı Azizhan Altuntaş, jandarmanın bilgilendirici faaliyetlerini önemsediklerini belirterek, öğrencilerin ve velilerin bilinçlenmesine katkı sağladığını ifade etti. Öğrenciler de jandarmanın ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, aldıkları eğitimler ve hediyeler için teşekkürlerini iletti.