haberci
Efsanevi Üye

Van'da Kafe ve Restoranlarda Sigara Denetimi Arttırıldı
Van'da, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen tütün kontrolü çalışmaları kapsamında kafe ve restoranlarda sigara denetimleri arttırıldı. Kars ve Hakkari illerinden gelen denetim ekipleri, Van'da işletmeleri denetlerken emniyet birimleri de destek verdi.
Tütün dumanının zararlarına karşı alınan tedbirler kapsamında, çapraz denetim modeli uygulanarak farklı illerden gelen ekiplerin iş birliği sağlandı. Bu yöntemle denetimlerin daha etkili ve bağımsız bir şekilde yapılması hedeflendi. Uygulamanın başarılı olduğu gözlemlendi ve işletmelerde tütün kullanımıyla ilgili denetimler arttırıldı.
Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, tütün ürünlerinin yaygın kullanımının sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek, bu nedenle denetimlerin önemine vurgu yaptı. Tütün ürünlerinin kanser, kalp-damar hastalıkları ve benzeri ölümcül hastalıklara neden olduğunu vurgulayan Dr. Bostancı, vatandaşların korunması için denetimlerin devam edeceğini söyledi.
Bostancı, "Hakkari ve Kars illeriyle iş birliği yaparak çapraz denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu sayede personelimizin etkinliğini artırıyor ve denetim kalitesini yükseltiyoruz. Amacımız, dumansız bir ortam oluşturarak vatandaşlarımızı zararlı alışkanlıklardan korumaktır" dedi.