Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Van'daki aşiretler federasyonundan 'taziye yemekleri kaldırılsın' çağrısı

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Van'daki aşiretler federasyonundan 'taziye yemekleri kaldırılsın' çağrısı

25 ilde temsilciliği olan ve 102 aşireti bünyesinde bulunduran Kadim Aşiretler Federasyonu'nun Genel Başkanı Rasim Aslan, taziye yemeklerinin kaldırılması çağrısında bulundu.

6912f4f0dd1e0462__w1200xh675.jpg

6912f50576111268__w1200xh900.jpg

Aşiretlerden dikkat çeken karar...

Van'da bulunan Kadim Aşiretler Federasyonu, taziye yemeklerinin kaldırılması ve düğünlerdeki takı ve aşırı harcamalarla ilgili açıklama yaptı.

"KÜLTÜREL BİR EROZYONA YOL AÇIYOR"

Federasyon Genel Başkanı Rasim Aslan yaptığı açıklamada, ülkenin her bölgesinde farklı yaşam koşulları olsa da insani ve İslami değer yargılarının aynı olduğunu belirtti.

Son dönemlerde milli ve manevi değerlere ait olmayan, gelenek ve görenekleri yansıtmayan, kültürlerin istilası toplumu olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Aslan, bunun büyük bir kültürel erozyona yol açtığını kaydetti.

"ÖLÜ SAHİBİ KREDİ BORÇLANIYOR"

Toplumu olumsuz yönde etkileyen iki önemli meseleye özellikle dikkat çekmek istediğini söyleyen Aslan, şu ifadeleri kullandı:

"UYGULAMA BİRÇOK İNSANI MAĞDUR-MAHCUP ETMEKTEDİR"

Aslan, ayrıca düğünlerdeki takı ve ziynet eşya taleplerinin de gençleri ve aileleri ağır yük altına soktuğunu, bu nedenle her kesimi toplumsal bilinç ve dayanışma içinde hareket etmeye davet ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

1. Konular

1. 1.284.129
  2. Mesajlar

1. 1.687.296
  3. Kullanıcılar

1. 32.597
  4. Son üye

Geri
Üst Alt