S
SoruCevap
vatandaşın topluma karşı sorumlulukları nelerdir
Cevap: vatandaşın topluma karşı sorumlulukları nelerdir
Vatandaş Olma Bilincinin Gerektirdikleri
1 Demokrasi, eşitlik ve ozgurluk gibi değerleri benimsemek ve demokrasinin gereğine inanmış olmak
2 Vatandaş olarak haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olmak
3 Yasalara titizlikle uymak
4 Diğer insanlara karşı saygılı ve hoşgorulu davranmak, şiddetten yana değil, barıştan yana olmak
5 Her turlu ayrımcılığa karşı olmak Vatandaş Olma Sorumluluğunu Taşıma Yolları:
1 Secme ve secilme hakkı
2 Vergi vermek
3 Askerlik yapmak
4 Kanun ve kurallara saygılı olmak
Bir ulkede vatandaşlar gorev ve sorumluluklarını yerine getirmezlerse şu sorunlar ortaya cıkar:
1 Yonetim durust, bilgili, cağdaş ve ulke cıkarları icin calışacak kişilerin elinde olmaz Yoneticiler halkı temsil edemez
2 Devlet, ulke giderlerini karşılayacak geliri elde edemez Dolayısıyla vatandaşa karşı gorevini yerine getiremez İcte duzeni, dışta bağımsızlığı koruyamaz
3 Ulke butunluğu, bağımsızlığı ve varlığı tehlikeye girer
4 Demokratik yonetimin yerini baskıcı yonetim alır İnsan hakları korunamaz Bazı kii ve gruplara ayrıcalık tanınır
Millet: Aynı topraklar uzerinde yaşayan aralarında dil, duygu, ulku, tarih, kultur ve cıkar birliği olan insan topluluğudur
Vatan: Bir milletin uzerinde yaşadığı toprak parcasıdır
Cevap: vatandaşın topluma karşı sorumlulukları nelerdir
Vatandaş Olma Bilincinin Gerektirdikleri
1 Demokrasi, eşitlik ve ozgurluk gibi değerleri benimsemek ve demokrasinin gereğine inanmış olmak
2 Vatandaş olarak haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olmak
3 Yasalara titizlikle uymak
4 Diğer insanlara karşı saygılı ve hoşgorulu davranmak, şiddetten yana değil, barıştan yana olmak
5 Her turlu ayrımcılığa karşı olmak Vatandaş Olma Sorumluluğunu Taşıma Yolları:
1 Secme ve secilme hakkı
2 Vergi vermek
3 Askerlik yapmak
4 Kanun ve kurallara saygılı olmak
Bir ulkede vatandaşlar gorev ve sorumluluklarını yerine getirmezlerse şu sorunlar ortaya cıkar:
1 Yonetim durust, bilgili, cağdaş ve ulke cıkarları icin calışacak kişilerin elinde olmaz Yoneticiler halkı temsil edemez
2 Devlet, ulke giderlerini karşılayacak geliri elde edemez Dolayısıyla vatandaşa karşı gorevini yerine getiremez İcte duzeni, dışta bağımsızlığı koruyamaz
3 Ulke butunluğu, bağımsızlığı ve varlığı tehlikeye girer
4 Demokratik yonetimin yerini baskıcı yonetim alır İnsan hakları korunamaz Bazı kii ve gruplara ayrıcalık tanınır
Millet: Aynı topraklar uzerinde yaşayan aralarında dil, duygu, ulku, tarih, kultur ve cıkar birliği olan insan topluluğudur
Vatan: Bir milletin uzerinde yaşadığı toprak parcasıdır