Modoratör
Yeni Üye
Vedek akredite ne demek?
Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK), veteriner hekimliği eğitim kurumları ve programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de veteriner hekimliği eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla …
Eaeve Akreditasyon ne demek?
Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE), Avrupa'daki veteriner hekimlik eğitim kurumlarının resmî denklik kurumudur. 2015 yılı itibarıyla Avrupa'daki 110 Veteriner hekimlik eğitim kuruluşundan 96'sı EAEVE üyesidir.
EAVE akredite nedir?
EAVE akredite nedir?
Akreditasyon ya da denklik, eğitim kurumlarının eğitim kalitesini arttırarak mezunların daha donanımlı olmasını sağlamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde akreditasyondan sorumlu kurum AVMA ve Meksikada CONEVET iken Avrupa'da EAEVE'dir. EAEVE Türkiye'de de faaliyet göstermektedir.
Eaeve ne işe yarar?
Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) olarak isimlendirilen ve Avrupa'daki veteriner fakültelerinin eğitim programları ve standartlarını, Avrupa Birliği kriterlerini de göz önünde tutarak belirleyen, kendisine üye olan fakültelerin isteği üzerine ziyaretlerde bulunarak alt yapı, donanım ve eğitim …
Şartlı akredite ne demek?
Bu değerlendirme sonrasında yetersizlikler saptandığında kurumun akreditasyonu, eksik veya hatalı hususlar düzeltilinceye kadar bir alt akreditasyona (şartlı akreditasyon) indirilir. b) Şartlı akreditasyon: Fakültenin tanımlanan gereksinimleri karşılamada önemli eksikleri ve zayıflıkları bulunduğunu gösterir.
Akredite veteriner hekim nedir?
Akredite veteriner hekim nedir?
Belirtilen eğitimleri tamamlayan Veteriner Hekimlere, eğitim sertifikaları ile Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri ve yapılan incelemede sertifikaların uygun görülmeleri halinde Akredite Veteriner Hekim Sertifikası düzenlenir.
Akreditasyonu ne demek?
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.
Ecove nedir?
Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE), 1988 yılında kurulmuştur. 2013 yılı itibariyle Avrupa'daki 110 veteriner eğitim kurumlarından, 98'i EAEVE üyesidir. 98 üye fakülteden 54'ü akredite olmayı başarmış, 3 fakülte koşullu onaylanmış, 41 fakültenin başvurusu ise henüz onaylanmamıştır.
Akredite iyi bir şey mi?
Akredite iyi bir şey mi?
Akreditasyon kalite güvencesi sağlaması ve bu kalitenin sürekliliğini temin etmesi açısından önemli bir uygulamadır. Yükseköğretim kurumlarının da yüksek standartlarını garanti etmeleri ve sürekli geliştirerek kaliteyi arttırmaları açısından da mühimdir.