Modoratör
Yeni Üye
Verimlilik Nedir Sağlıkta?
Verimlilik, farklı kişi ve disiplinler için farklı anlamlara gelse de temelde, üretilen mal ve hizmetlerin miktar ve kalitesi ile bunları üretmek için kullanılan kaynaklar arasındaki ilişkidir. Çıktı/girdi oranı şeklindeki verimlilik tanımının sağlık örgütlerinde uygulanması zordur.
Verimlilik Nedir Sağlık Ekonomisi?
Üretim verimliliği (production efficiency) olarak da bilinen teknik verimlilik, belirli bir sağlık sonucunu en az maliyetle üretmektir. Temel amaç, istenilen bir çıktının doğru şekilde üretilmesi, bir başka ifadeyle, neyin nasıl üretileceğini belirlemektir.
Verimlilik nedir çeşitleri nelerdir?
Verimlilik nedir çeşitleri nelerdir?
Verimlilik Türleri Üretim miktarının üretim faktörlerine oranı olarak tanımlanan verimlilik, "toplam faktör verimliliği" ve "kısmi verimlilik" diye iki gruba ayrılır.
Eğitimde verimlilik ne demek?
Eğitimde verimlilik ne demek?
Daha başka bir söyleyişle, eğitimin ya da okulun iç verimliliği, girdilerin etkin biçimde kullanılarak istenilen nitelikte ve sayıda, diploma sahibi öğrenci yetiştirmektir (Bülbül, 1983, s.640). İç verimliliğin ölçülmesi, sınıf ve okul düzeyinde yapılabileceği gibi, bölge ve ülke bazında da yapılabilir.
Sağlık ekonomisi ne işe yarar?
Bir bilim dalı olarak ekonomi, kısıtlı kaynaklardan en iyi şekilde yararlanma olarak görülebilir. Sağlık ekonomisi, alternatifleri analiz ederek karar vericilere bu kısıtlı kaynaklardan en yüksek faydayı elde edebilmeleri için yardım eder.
Verimlilik nedir nasıl ölçülür?
Verimlilik çıktıların girdilere bölünmesiyle hesaplanmaktadır. Bu sonuca göre de ilgili işletmenin kısmi ya da toplam verimlilik oranı tespit edilmektedir. Genel anlamdaki verimlilik formülü= Çıktı / Girdi şeklindedir.
Verimlilik Nedir Nasıl Hesaplanır?
Verimlilik Nedir Nasıl Hesaplanır?
Eğitimde Verimlilik nasıl ölçülür?
Eğitimde Verimlilik nasıl ölçülür?
Eğitimin verimliliğini ölçmek, katılımcıların öğrenme sürecinden memnun olup olmadıklarını, ne dü- zeyde bilgi ve beceri öğrenip, bu bilgileri kullanıp, iş sonuçlarını pozitif olarak etkileyip etkilemediği ve kuruma maddi bir değer katıp katmadığını ölçen bir süreç olmalıdır.