Vif oluştur ve gönder ne demek?
VİF Oluştur ve Gönder: Seçilen her bir onaylı TİF'e ilişkin VİF belgesini oluşturarak ettn denilen güvenli tekil bir numarayla ilgisine göre harcama veya muhasebe sistemine gönderilmesini sağlar.
Taşınır Konsolide yetkilisi kimdir?
(2) Taşınır konsolide görevlisi, kamu idarelerinin merkez teşkilatlarında strateji geliştirme birimi yöneticisine bağlı malî hizmetleri yürüten birimin bünyesindeki taşınır kayıt işlemlerinden sorumlu yöneticidir.
Tüketim çıkışı nasıl yapılır?
Tüketim çıkışı nasıl yapılır?
Tüketim malzemeleri çıkış kayıtları ambarlara girişlerdeki öncelik sırası dikkate alınarak "ilk giren ilk çıkar" esasına göre giriş bedelleri üzerinden yapılır. Bedelsiz olarak başka harcama birimlerine ya da ambarlara devredilen taşınırların çıkışı, Taşınır İşlem Fişi düzenlenerek yapılır.
Taşınır kuruş farkı nasıl yapılır?
Taşınır kuruş farkı nasıl yapılır?
Kuruş farkı sistem tarafından oluşmaktadır. Fatura toplamı ile TİF toplamı arasında fark olmamalıdır. Kuruş farkı 0,01 TL den fazla olamaz. 0,01 veya -0,01 olmalıdır. Fark 0,01 olduğunda Ödeme emrinde 600 gelirler hesabı -0,01 olduğunda 630 gider hesabı otomatik çalışır.
KBS ödeme emri belgesi nasıl yapılır?
Web tarayıcınızın adres çubuğuna www.kbs.gov.tr adresi yazılır. Açılan web sayfasından "Harcama Yönetim Sistemi" linki tıklanır. ÖEB uygulamasını kullanmak için verilen kullanıcı adı ve şifreniz ilgili alanlara girilir ve "Giriş" butonuna basılır.
Taşınır kayıt yetkilisi kime bağlıdır?
(1) Taşınır kayıt yetkilileri, harcama yetkililerince, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı kalmaksızın, taşınır kayıt ve işlemlerini bu Yönetmelikte belirtilen usule uygun şekilde yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip personel arasından görevlendirilir.
KBS tüketim malzemesi Çikişi nasıl yapılır?
KBS tüketim malzemesi Çikişi nasıl yapılır?
Tüketim malzemelerinin çıkıĢı için Kayıttan DüĢme iĢlem seçeneği kullanılmayacaktır. Taşınır Talepleri menüsünden TaĢınır Ġstek Belgesi OluĢtur alt menüsüne tıklandığında ambar mevcutlarını gösteren malzeme listesi penceresi açılır. yetkilisinin kendisi adına veya tesis için talepte bulunabilmektedir.
Hangi durumda tif kesilmez?
Hangi durumda tif kesilmez?
Satın alındığı anda tüketilen malzemeler veya depolanması fiziki ve sıhhi yönlerden mümkün olmayan tüketim malzemeleri için TİF düzenlenmez. Akaryakıt istasyonlarından doğrudan alınan akaryakıt vs. Ancak aynı ürünler satın alınarak depolanıyorsa TİF düzenlenmesi gerekmektedir.
TKYS kuruş farkı nasıl düzeltilir?
TİF de gösterilen kuruş farkı sistem tarafından otomatik olarak muhasebeleştirilmektedir. Bu işlem manuel olarak yapılmamalıdır. TAŞINIR İŞLEM FİŞİ BULUNAN ÖDEME EMRİ BELGELERİ Harcama yönetim sisteminde Taşınır(TKYS) menusu altındaki "ÖEB İşlem" alanından düzenlenmelidir.
Kuruş farkı neden olur?
Kuruşun altındaki (0,004 TL veya daha küçük) değerler ise dikkate alınmayarak "0,00" TL'sina yuvarlanmaktadır. Bunun sonucu olarak, düzenlenen taşınır işlem fişinde yer alan taşınır II'nci düzeyleri (yardımcı hesaplar) toplamı ile ödemeye esas fatura tutarı arasında Kuruş farkı oluşabilmektedir.