Vişne Soslu Muhallebi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya
50 gram margarin ve ya tereyağı
Sosu için:
2 su bardağı sıcak su
1 paket kenton bitkisel vişne jöle
6 adet donmuş vişne
Üzeri için;
Hindistan cevizi

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebi hazırlayalım.
Bir tencereye vanilya ve margarin hariç öteki tüm gereçleri ekleyip karıştıralım ve ateşe verelim.
Kaynamaya başlayınca vanilya ve margarini ekleyip uygunca karıştırdıktan sonra altını kapatalım.
Tart kalıbına bir su döküp süzelim muhallebi içine dökelim .
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra karşıt çevirelim.
Sosu için bir cezveye iki su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
Su kaynamaya başlayınca toz jeli içine döküp vişneleri ekleyip uygunca karıştıralım ve altını kapatalım.
Muhallebinin ortasına dökelim hindistan cevizi ile süsleyip en az buzdolabında 1 saat bekletelim ve servis edelim
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Patatesli Milföy Mantı

S

Sebzeli Dana Güveç (Lokum Güveç)

  1. Konular

    1. 1.280.272
  2. Mesajlar

    1. 1.677.526
  3. Kullanıcılar

    1. 31.431
  4. Son üye

Geri
Üst Alt